Ekonomi

Bankalara borcu olanlara güzel haber: Borçlar için corona virüsü düzenlemesi yapıldı!

Corona virüsü salgını nedeniyle kamu bankalarının yanında özel bankalarda vatandaşlara destek açıklamalarında bulundular. Bu süreçte kredi ve banka borçlarını ödemekte zorlanan vatandaşlar için İş Bankası, Garanti Bankası, Denizbank ve Akbank, corona virüsü nedeniyle erteleme ve borçlarda esneklik yaptıklarını duyurdular.

Çin’den dünyaya yayılan ve Türkiye’de de tespit edilen corona virüsü salgını nedeniyle bir çok vatandaş ekonomik olarak zorlu zamanlardan geçti. Bu nedenle hükümetin adımları ile birlikte kamu bankaları vatandaşlara 6 ay ödemesiz 10 bin TL’ye kadar kredi sağladıklarını duyurdular. Özel bankalar da vatandaşlar için corona virüsü salgını için düzenlemeler yaptılar. İş Bankası, Garanti Bankası, Denizbank ve Akbank, corona virüsü nedeniyle erteleme ve borçlarda esneklik yaptıklarını resmi internet siteleri üzerinden duyurdular.

İŞ BANKASI

Korona virüs salgını nedeniyle yürüttüğümüz ekonomiye destek paketi kapsamında açık ihtiyaç kredisi, taşıt kredisi ve konut kredisi taksit ödemeleriniz ile kredi kartı hesap özeti borçlarınızı 3 aya kadar öteleyebilirsiniz. Ek Hesap faiz tahsil gününüzü de aynı kapsamda 3 ay sonra olacak şekilde öteleyebilirsiniz.

GARANTİ BANKASI

Bireysel ve şahıs firması sahibi müşterilerimiz; ihtiyaç, taşıt, konut ve işyeri kredilerinizin faiz oranları değişmeden 3 aya kadar taksit erteleme ve 6 aya kadar vade uzatma işlemlerini Garanti BBVA İnternet – Hesap ve Ürün > Kredi Hesabı adımında yer alan “Kredi Erteleme” butonuna tıklayarak hızlı bir şekilde yapabilirsiniz. Ertelenen aylar için hesaplanan faiz tutarı ödeme planınıza eklenecektir, işleminizi yaparken yeni ödeme planını ve Kredi Hesabı adımında yer alan Yardım ve Öneriler alanından kredi erteleme şartlarını incelemeyi unutmayın. Taksit öteleme işlemleri için sıradaki taksit tarihinizin en geç 31 Haziran olması gerekmektedir. Sıradaki ilk taksit tarihinize bağlı olarak ise en geç 30 Eylül tarihine kadar öteleme yapabilmektedir.

DENİZBANK

Bireysel ve ticari müşterilerimizden talep edenlerin 30 Nisan’a kadar olan anapara, faiz ve taksit ödemeleri mevcut koşullarla 30 Haziran’a kadar ötelenebilecektir. Mobil, İnternet Şube, ATM, fastPay ve İletişim Merkezi üzerinden yapılacak EFT ve havale işlemleri aksi belirtilene kadar ücretsiz olarak gerçekleştirilecektir. ATM’lerimizden kart veya QR Kod ile günlük para çekme limiti ücretsiz 5 bin TL’ye kadar yükseltilmiştir. Müşterilerimizin sağlığı için şubelerde yüz yüze hizmet verdiğimiz mesai saatleri 12.00-17.00 olarak düzenlemiştir.

AKBANK

Son olarak Akbank ise müşterilerinin 30 Nisan’a kadar ödemelerini, salgın nedeniyle 30 Haziran tarihine kadar öteleyebileceklerini dile getirdi.

İlgili Makaleler