Ekonomi

Yüzde 0,49 Faizli 6 Ay Geri Ödemesiz Kredi Kampanyasına Katılabilecek Otomobil Markaları

Kamu bankaları ve kamu katılım bankaları tarafından konut, taşıt, sosyal ve tatil kredi kampanyaları devreye alındı. Bu taşıt kredi kampanyasına göre sıfır otomobil için yüzde 0,49, ikinci el için yüzde 0,82 faizli kredi veriliyor. Peki bu kredi kampanyasına hangi markalar katılacak?

Corona virüsü pandemi sürecinde normalleşmeye adım adım gidiliyor. Bu normalleşme kapsamında kamu bankaları tarihi düşük faiz/finansman oranları kredi paketi açıkladı. Bu bağlamda konut, taşıt, tatil ve sosyal kredi imkanı bulunuyor. Sıfır taşıt kredisi çekecekler için ise yerli üretim yapan firmaların kampanyaya dahil olacağı belirtildi.

TAŞIT KREDİSİ DETAYLARI

Yerli üretim yapan anlaşmalı firmalardan sıfır binek araç veya ticari araç motosiklet dahil bireysel veya kurumsal müşteriler firmalar ile yapılacak olan anlaşmalar bazında değişmek üzere aylık yüzde 0,49 ile yüzde 0,69 faiz oranı ile kredi kullanabileceklerdir.

YÜZDE 0,49 İLE YÜZDE 0,82 FAİZ ORANLARI

Yerli üretim yapan anlaşmalı firmalardan sıfır km binek araç (motosiklet dahil) veya ticari araç satın alacak bireysel/kurumsal müşterilere firmalar ile yapılan anlaşmalar bazında değişiklik olacak. Bu bağlamda aylık yüzde 0,49 ile yüzde 0,69 faiz oranları ile taşıt kredisi verilecek. İkinci el binek araç motosiklet dahil veya ticari araç alımlarında müşterilere yüzde 0,82 faiz oranı sunulacak. Bu bağlamda azami 6 ay geri ödemesiz dönemli imkan sunulurken 60 ay vade imkanı bulunacak. Ayrıca 60 Ay Vadeli 2. El Binek Otomobil ve Ticari Taşıt Kredilerinde azami limit 150 Bin TL olacak.

KAMPANYAYA KATILMASI BEKLENEN FİRMALAR

Türkiye’de yerli olarak otomobil ve ticari araç üretimi yapan bazı firmalar bulunmaktadır. Bu firmaların bazılarının bankalar ile anlaşma yapması beklenmektedir. Bu bağlamda yerli üretim yapan binek otomobil markaları ise şöyle:

Fiat

Honda

Hyundai

Renault

Ford

Toyota

İlgili Makaleler