Eğitim

Ziya Selçuk: Öğrencilere İş Garantisi ve Maaş Vereceğiz

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Ziya öğretmen ile eğitim buluşmaları” etkinliğine katıldı. Tekirdağ’da gerçekleştirilen etkinlik kapsamında yapmış olduğu konuşmasında eğitim konusuna değinen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, turizm liseleri için başlatılacak yeni bir uygulama hakkında bilgi verdi. 

ÖĞRENCİLERE İŞ GARANTİSİ VE MAAŞ VERECEĞİZ

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk eğitime dair açıklamalarında meslek liselerinin geleceğine ilişkin bilgiler verdi. Bu konuda atılan adımları değerlendiren Bakan Ziya Selçuk, mesleki ve teknik eğitimin 2023 Eğitim Vizyonunun çok önemli bir parçası olduğunu açıkladı. 

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un Açıklaması

“Mesleki teknik eğitimde paradigmal bir dönüşüm yapıyoruz. Bütün meslek liselerinin dal ve alanlarını dış ticaret açığımızla, ithalat kalemlerimizle ilişkilendiriyoruz. Örneğin Türkiye’de ciddi bir ahşap oyuncak ithalatı gördük. Niye ithal ediyoruz dedik. Biz 4 tane okul açtık. Orada üretip, Türkiye’ye satışını yapacağız. Dünyaya satış için 10 tane daha açacağız. Turizm liselerindeki sorunlar da iş başı eğitimin niteliğinin artırılmasıyla çözülecek. Turizm liselerinde eğitim sezonla birlikte yani nisanda başlayacak. Oteller okul olacak, belli standartları koyacağız, öğrencilere iş garantisi ve maaş vereceğiz, mezunların 3 yıl boyunca sigortasını ödeyeceğiz. Bunun için Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Organize Sanayi Bölgeleri’yle anlaşmalar imzalandı. Devamı da olacak.”

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir