GündemKamu Haberleri

6-7 Haziran Hafta Sonu Sokağa Çıkma Yasağı Olacak Mı?

Bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı olacak mı? Birçok vatandaş tarafından 6 Haziran 2020 ile 7 Haziran 2020 tarihinde sokağa çıkma yasağının olup olmayacağı araştırılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erodğan'ın başkanlığında Perşembe günü kabine toplantısı gerçekleştirilecek. Bu toplantıda hafta sonu sokağa çıkma yasağının olup olmayacağına ilişkin bir karar verilmesi bekleniyor.

1 Haziran itibari ile Türkiye yeni normal sürecine girdi. Bu sürece girilmesi ile birçok kısıtlama kaldırıldı. Bu kısıtlamaların kaldırılmasının ardından vatandaşların en çok merak ettiği konulardan biri hafta sonu sokağa çıkma yasağının olup olmayacağıdır. Geçtiğimiz hafta Perşembe günü gerçekleştirilen kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir konuşma yapmış ve alınan kararları paylaşmıştı. Ancak 15 ilimiz için geçerli olan hafta sonu sokağa çıkma yasağı 30 Mayıs 2020 ile 31 Mayıs 2020 tarihinde uygulandı. Peki bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulanacak mı?

HAFTA SONU SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLACAK MI?

Son olarak 30 Mayıs 2020 ile 31 Mayıs 2020 tarihinde 15 ilimizde sokağa çıkma yasağı uygulandı. Bunun ardından 1 Haziran itibari ile yeni normal süreci başladı ve birçok yasak kalktı. Vatandaşlar ‘bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı olacak mı?’ sorusunun yanıtını araştırmaya başladı. Bu Perşembe günü gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki kabine toplantısında bu konu hakkında karar verilecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ise 6 Haziran 2020 ile 7 Haziran 2020 tarihinde sokağa çıkma yasağı olacak mı, sorusuna yanıt vermesi bekleniyor.

PERŞEMBE GÜNÜ TOPLANACAK

Perşembe günü Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleşecek kabine toplantısında çıkacak kararlardan birinin hafta sonu sokağa çıkma yasağına ilişkin olması beklenmektedir. Sokağa çıkma yasağının olup olamayacağı hakkında resmi bir açıklama yapılmadı. Bu konuda açıklama yapıldığında okuyucularımızı sitemiz ve mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz.

Corona virüsü tedbirleri kapsamında yaklaşık 2,5 aydır çalışmalarını İstanbul’da sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, hafta başından itibaren Ankara’da çalışmalarını gerçekleştiriyor. Bilindiği gibi kabine toplantıları video konferans yöntemi ile gerçekleştiriliyordu. Çarşamba günü AK Parti MYK toplantısına başkanlık eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, 4 Haziran Perşembe günü ise Cumhurbaşkanlığı Kabinesini toplayacak.

İlgili Makaleler