Gündem

Bakan Koca: Yeni hastaneler için bu sene içerisinde personel alımları yapılacak!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugün gerçekleştirilen Bilim Kurulu Toplantısı ardından basına önemli açıklamalarda bulundu. Açıklamalarında kontrollü sosyal hayat döneminde tedbirin önemine değinen Bakan Koca, yeni hastaneler için bu sene içerisinde personel alımları yapılacağını açıkladı.

Kontrollü sosyal hayat döneminde gerçekleştirilen Bilim Kurulu Toplantısı ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca basına açıklamalarda bulundu. Konuşmalarında bu süreçte maske ve sosyal mesafenin önemini vurgulayan Bakan Koca muhabirlerin sorularını da yanıtladı. Hastanelerin normal çalışmalarına döneceğini söyleyen Bakan Koca, Atatürk Havalimanı yerleşkesine inşa edilen Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi ile Hadımköy Dr. İsmail Niyazi Kurtulmuş Hastanesi için 3 bine yakın ilave personel alımının olacağını açıkladı.

Alımlar 2020 içerisinde gerçekleştirilecek

Personel ihtiyaçlarının bu sene içerisinde giderileceğini söyleyen Bakan Koca, “Pandemi döneminde 32 bin kişi almıştık. Yeni açılan yeni hastanelerimiz için de 3 bine yakın personel alımı olacak. Önümüzdeki dönemde açılışını yapmayı düşündüğümüz hastanelerimiz var. Hastanelerin ihtiyacına göre bu alımlar, bu yıl içinde yapılmış olacak.” İfadelerini kullandı.

İlgili Makaleler