Kamu Haberleri

Memurların İş Güvenceleri Ellerinden Alınacak, Performans Sistemi Gelecek İddiası

CHP Genel Başkan Yardımcısı Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, kamu gündeminin dikkatini çeken çarpıcı iddialarda bulundu.

KAMU ÇALIŞANLARININ İŞ GÜVENCESİ ELLERİNDEN ALINACAK

Veli Ağbaba açıklamalarında yeni ekonomi paketinde kamu personellerini ilgilendiren düzenlemeler olacağını ifade etti. Bu düzenlemelerden birisinin de kamu çalışanlarının güvencelerinin ellerinden alınması olduğunu ifade eden CHP Milletvekili Ağbaba performans sisteminin geleceğini öne sürdü.

Sözcü’den Erdoğan Süzer’in haberine göre; CHP Genel Başkan Yardımcısı Malatya Milletvekili Veli Ağbaba açıklamalarında ayrıca esnek çalışma saatleri ile ilgili de çalışma olacağını ifade etti. İşte o açıklamalar. 

“Esnek çalışma ile bir sonraki aşama olan kamu performans sistemi hayata geçirilecek, kamu personellerinin tüm hakları elinden alınacaktır. Yeni programda haftalık çalışma süresi olan 40 saat doldurulması şartına vurgu yapılırken, bu çalışma saatinin belirli aralıklarını evden çalışarak da tamamlanabileceği belirtilmektedir. Bu şekilde haftalık 40 saat üstü çalışmalarda kazanılan fazla mesai ve izin gibi haklar ortadan kaldırılacaktır. 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu tamamen değiştirilerek, güvencesiz bir yapıya kavuşturulacak ve kamu alanının topyekün tasfiye süreci başlayacaktır.”

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir