Eğitim

Mezun Olduktan Sonra En Yüksek ve En Düşük İstihdam Oranına Sahip Meslekler

Hayallerinde ki mesleği yapmak adına milyonlarca genç üniversite eğitimi alıyor. Türkiye geneli onlarca üniversitede çok çeşitli bölümlerde eğitim alan öğrencilerin ortak hedefi ise rahat iş bulmak. 

Özellikle işsizlik rakamlarının bir hayli yüksek olduğu son dönemlerde gençler iş konusunu daha çok düşünür oldular. Bu bağlamda eğitim aldıkları bölümlerin iş imkanlarını yakından inceleyen öğrenciler ayrıca yapılan araştırmaları takip ediyorlar. Bu çerçevede işsizlik konusuna dair yapılan bir araştırma sonuçlarını sizlerle paylaşıyoruz. 

İŞ BULMA KONUSUNDA EN ŞANLI VE EN ŞANSIZ BÖLÜMLER

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) istihdam konusuna dair yapmış olduğu bir araştırmasında, Türkiye’de üniversite okuyup mezun olanların arasında iş bulmada en şanslı meslek gruplarını araştırdı.

En Yüksek İstihdam Oranına Sahip Meslekler

TÜİK araştırmasına göre üniversitelerde mezun olduktan sonra iş sahibi olmadan en şanslı meslek grubu Veterinerlik. TÜİK mesleklerin iş bulma oranlarına dair araştırmasında; Türkiye’de üniversite mezunlarının istihdamında en yüksek oran yüzde 80,1 ile Veterinerlik bölümünde. İkinci sırada ise Mühendislik geliyor. Mühendislerin mezun olduktan sonra işe yerleşme oranı yüzde 79. Üçüncü sırada ise Sağlık geliyor. Sağlık hizmetleri alanından mezun olan öğrencilerin işe yerleşme oranları yüzde 75.4. Dördüncü sırada ise gençler tarafından oldukça tercih edilen üniversite bölümlerin başında gelen Hukuk yer aldı. Hukuk mezunların işe yerleşme oranı yüzde 74.4. 

En Düşük İstihdam Oranına Sahip Meslekler

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yapılan istihdam araştırmasında, en az istihdama sahip mesleklerde açıklandı. Buna göre en az mezun olduktan sonra en az işe girme oranına sahip olan meslek grubu yüzde 17.8 ile Sanat Alanları oldu. Bu alanın bir üst sırasında bulunan meslek ise Gazetecilik ve Enformasyon oldu. Bu meslek grubunun orranı ise yüzde 23.8. Listenin sondan üçüncü sırasında ise yüzde 24.3 işsizlik oranı ile sosyal hizmetler yer aldı. 

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir