Ekonomi

Sıfır ve İkinci El Otomobil Alımı İçin Taşıt Kredisi Başvuruları Başladı ! İşte Örnek Ödeme Tablosu

Geçtiğimiz günlerde kamu bankaları tarafından 4 kredi destek paketi açıklandı. Bu paket kapsamında sıfır otomobil ve ikinci el otomobil alımı için taşıt kredisi veriliyor. Taşıt kredisi için başvurular bugün itibari ile başladı.

Normalleşme sürecine geçiş ve sosyal hayatın canlanması kapsamında kamu bankaları tarafından 4 ayrı kredi destek paketi açıklandı. Bu bağlamda “konut kredisi”, “taşıt kredisi”, “sosyal hayatı destek” ve “tatil destek” olmak üzere 4 yeni kredi paketini hayata geçirileceği duyuruldu. Sıfır ve ikinci el otomobil alımı için taşıt kredisine başvurular bugünden itibaren başladı. Taşıt Finansmanı Paketi kapsamında, yerli üretim yapan anlaşmalı firmalardan sıfır kilometre binek araç (motosiklet dahil) veya ticari araç satın alacak bireysel/kurumsal müşterilere, firmalarla yapılan anlaşmalar bazında değişmek üzere aylık yüzde 0,49 -0,69 finansman oranıyla taşıt kredisi imkanı sunulacak.

AZAMİ 150 BİN LİRA KREDİ

Konu ile ilgili olarak ikinci el binek araç (motosiklet dahil) veya ticari araç satın alacak bireysel/kurumsal müşterilere yüzde 0,82 finansman oranıyla taşıt kredisi verileceği gibi azami 6 ay ödemesiz toplam azami 60 ay vadeli ikinci el taşıt kredisi verilecek ve tutar azami 150 lira olabilecek.

7 YAŞ SINIRI VAR

Finansman tutarı, kasko değeri üzerinden öz kaynak/yabancı kaynak üzerinden hesaplanacak. Öte yandan, 7 yaşa kadar olan taşıtlar finansmana konu olabilecek.

Çekilecek olan krediye göre örnek ödeme tablosu ise şöyle:

İlgili Makaleler