Gündem

Bakan Selçuk Duyurdu: 1 Temmuz’da Faaliyete Geçiyor

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk önemli bir açıklama yaptı. Bakan Selçuk açıklamalarında Gündüzlü Bakım Merkezlerinin 1 Temmuz'dan itibaren faaliyete geçeceğini belirtti.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk çok önemli bir açıklama yaptı.

Bilindiği gibi 1 Haziran itibari ile çoğu kısıtlama kaldırıldı ve Türkiye yeni normal dönemine girdi. Bunun ardından hafta sonları sokağa çıkma yasağının olup olmayacağı merak konusuydu.

HAFTA SONLARI YASAK YOK

İçişleri Bakanlığı tarafından hafta sonu sokağa çıkma yasağı genelgesi yayımlandı. Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bir açıklama yapıldı ve sokağa çıkma yasağının iptal edildiği belirtildi. Bunun yanı sıra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bundan sonra hafta sonu sokağa çıkma yasağının olmayacağını belirtti.

Bu gelişmelerle birlikte Türkiye yeni normaline alışıyor ve kapalı bulunan bazı yerler açılmaya devam ediyor.

BAKAN SELÇUK’UN AÇIKLAMALARI

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk yaptığı açıklamalarında ise yeniden faaliyet hakkında şu ifadeleri kullandı:

“75 ilde bulunan Gündüzlü Bakım Merkezleri, 1 Temmuz’dan itibaren faaliyetlerine yeniden başlayacak.

İlk kez, 2018 yılının sonunda uygulamaya koyduğumuz Gündüzlü Bakım Merkezleri sayımız bugün itibariyle 123’e ulaştı. Normalleşme takvimiyle birlikte, gerekli tedbirleri sağlayarak, bu merkezlerimizde engellimize hizmet vermeyi sürdüreceğiz.

Engellisine evde bakmakta olan ailelerin kendilerine daha çok zaman ayırmalarını sağlayarak rahatlatılması, engellimizin de sosyal hayata daha aktif katılması temel amacımız.”

İlgili Makaleler