Ekonomi

Konut kredisi başvurusu nasıl yapılır? 2020 Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank faiz oranları!

Corona virüsü süreci sonrasında normalleşme döneminde bankalar vatandaşlara desteğe devam ediyor. Daha önce 10.000 TL’ye kadar bireysel temel ihtiyaç kredisi veren kamu bankaları, bu kez konut kredisi vereceklerini açıkladılar. Peki, Konut kredisi başvurusu nasıl yapılır? 2020 Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank faiz oranları nedir?

Bu sene ev sahibi olmak isteyen binlerce vatandaşı çok sevindirecek bir gelişme yaşandı. Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank normalleşme sürecinde vatandaşa destek olacak kredi paketlerini açıkladılar. Bu kapsamda vatandaşlara konut, tatil, araç ve eşya kredileri verilecek.

2020 yılında ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar uygun finansmanlı kredilere nasıl başvuru yapabileceklerini ve bankaların faiz oranlarını araştırıyorlar. Bankalar resmi internet sitelerinde konut kredilerine ilişkin fırsatları duyurdular. Buna göre; kamu bankaların sıfır konutlar için 15 yıla kadar ayılık yüzde 0.64 faizli kredi sunacağı öğrenildi.


İkinci el konutlar için ise 15 yıl vade ve aylık yüzde 0.74 faizli kredi imkanı sağlanacak. İstanbul, Ankara ve İzmir krediye konu olacak konutlar için 750 bin TL, diğer şehirler için ise en fazla 500 bin TL’ye kadar kredi kullandırılacak. Kredi kullanımı için yüzde 10 gibi düşük peşinat gerekecek.

 


Birinci el/sıfır veya ikinci el konut alımlarında düşük faiz oranı ve 12 aya kadar ödemesiz dönemi olan 15 yıla varan vade ile finansman imkanı sunulacak.

Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank tarafından sağlanan konut kredisi başvuru işlemlerini şubelerden ve ya resmi internet siteleri üzerinden bilgi alarak gerçekleştirilebilir.

ZİRAAT BANKASI KONUT KREDİ HESAPLAMASI İÇİN TIKLAYINIZ.

HALKBANK KONUT KREDİ HESAPLAMASI İÇİN TIKLAYINIZ.

VAKIFBANK KONUT KREDİ HESAPLAMASI İÇİN TIKLAYINIZ.

İlgili Makaleler