Kamu Haberleri

Adliye için kararlaştırıldı:15 Haziran sonrası bu tedbirler uygulanacak!

Türkiye’de 1 Haziran tarihi itibari ile normalleşme dönemine geçildi. Bu dönemde pek çok kısıtlamalar uygulanırken, İstanbul Adliyesi için tedbir kararları alındı. Buna göre; 15 Haziran sonrasında adliyeye maskesiz kimse giremeyecek. Maskesi olmayan vatandaşlar adliye önündeki satış noktalarından 1 TL’ye maske temin edebilecekler.

Corona virüsü salgını nedeniyle Türkiye’de pek çok önlem alınmış ancak 1 Haziran tarihinden itibaren alınan önlemler esnetilirken, bir çok kısıtlamada kaldırıldı. Salgın tamamen sona ermediği için ise bazı kurumlar için tedbir kararları alınmaya devam ediliyor.

Maske satış noktası konulacak

Çağlayan’daki İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı 15 Haziran’da iş başı yapacak mahkemeler için bir çok önlem aldı. Bu kapsamda artık adliyeye kimse maskesiz giriş yapamayacak. Maskesi olmayanlar Adliye binası C kapısı girişi önündeki satış noktalarından 1 TL karşılığında maske temin edebilecek.

Diğer tedbir kuralları:

Otopsi işlemlerine giden araçların içleri sıklıkla dezenfekte edilecek.

Adliye içindeki asansörler ve lavaboların yarım saatte bir dezenfekte edilecek.

Yürüyen merdivenler tek taraflı çalışacak.

Duruşma salonlarına 4 metrekareye 1 kişi düşecek şekilde izleyici alınacak. ( Katılımcı grupların ya da kalabalık izleyici durumlarında da geçerli)

Mahkeme kalemlerinin girişleri için de kırmızı şerit çekilecek ve içeriye girişe izin verilmeyecek.

Duruşma salonlarının önüne takılan dezenfektanları avukatlar, personeller, izleyiciler ve sanıklarda dahil içeri girenler kullanabilecek

İlgili Makaleler