Eğitim

2020 YKS giriş yerleri belli oldu mu? Sınav giriş belgesi nasıl alınır?

Bu sene üniversiteye hazırlanan öğrenciler YKS sınav belgeleri için internet araştırmaların yapıyorlar. Corona virüsü salgını sonrasında sınava girecekleri için heyecanlı olan öğrenciler, “2020 YKS giriş yerleri belli oldu mu? “”Sınav giriş belgesi nasıl alınır?” sorularının cevaplarını arıyorlar.

Corona virüsü salgını sonrasında normalleşme döneminde uygulanacak olan YKS’nin TYT, AYT ve YDT oturumlarına girecek olan öğrenciler heyecanlı bekleyişlerini sürdürüyorlar. 27-28 Haziran tarihlerinde düzenlenecek olan oturumlar için internet üzerinde sınav giriş belgeleri araştırılıyor.

ÖSYM henüz sınav giriş belgelerini yayınlamadı. Ancak önceki sınavlar göz önüne alındığında YKS sınav giriş yerlerinin ve belgesinin Haziran ortasında erişime açılması bekleniyor. Sınava giriş belgesini alacak olan öğrencilerin, sınavın sabah oturumlarında saat 10.00’dan sonra; öğleden sonra oturumunda ise saat 15.30’dan sonra sınav binalarına, sınavın cevaplama süresi başladıktan sonra sınav salonlarına alınmayacaklarını bilmesi gerekiyor.

Sınav giriş belgeleri nasıl alınacak?

YKS giriş belgeleri yayınlandıktan sonra ÖSYM’nin resmi sitesinden sitesinden TC kimlik numarası ve ÖSYM şifresiyle alınabilir.

İlgili Makaleler