Gündem

65 Yaş ve Üstü-18 Yaş Altı Sokak Yasağı, Hafta Sonu Kısıtlaması Kalkıyor Mu? Kararlar Gündemde

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi 2.5 aylık bir aradan sonra yüz yüze toplanacak. Bu toplantıda önemli kararların alınması bekleniyor. 65 yaş ve üstü ile 18 yaş altı için sokağa çıkma yasağı ile hafta sonu sokağa çıkma yasağı hakkında kararlar alınması bekleniyor.

Sokağa çıkma yasakları için tüm gözler 2.5 ay sonra Ankara’da yüz yüze toplanacak olan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’ne çevrildi. Kabine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında Beştepe’de gerçekleştirilecek. Bu toplantıda 15 büyükşehirde uygulanan hafta sonu sokağa çıkma yasaklarının kaldırılması, 65 yaş ve üstü ile 18 yaş altı sokağa çıkma yasağının kontrollü olarak ay sonuna kadar sonlandırılması kararı alınması bekleniyor. Bunun yanı sıra düğünler hakkında da karar alınması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz perşembe günü yapılması planlanan ancak ertelenen kabine toplantısına bugün başkanlık edecek. Corona virüsü salgını nedeniyle Kabine Toplantısı dokuz kez dijital olarak gerçekleştirilmişti. Uzun bir aradan sonra toplantı yüz yüze gerçekleştirilecek

Kritik başlıkların ele alınacağı kabine, sosyal mesafeye uygun, maskeli ve dezenfektan önlemleriyle iki buçuk ay aradan sonra yüz yüze toplanacak. Koronavirüs sürecinde atanan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu da, ilk kez, Beştepe’deki yüz yüze kabine toplantısına katılacak.

65 YAŞ ÜSTÜ VE 18 YAŞ ALTI KISITLAMASI

1 Haziran’da başlayan normalleşme süreci kapsamında 65 yaş ve üstü büyüklerimiz ve 18 yaş altı gençlerin ve çocukların yasakları hakkında karar verilmesi bekleniyor. Bu kişilerin izinlerinin esnetilmesi yönelik kararların da alınması beklenmektedir.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da, corona virüsü ile mücadele çalışmaları hakkında brifing verecek. Kabine toplantısında 1 Haziran’da başlatılan ve 9 günü geride bırakan normalleşme dönemi bilançosu da değerlendirilecek.

HAFTA SONU YASAKLARI

Söz konusu toplantıda vaka sayısındaki azalma eğrisi ele alınacak. Vaka sayısı ve Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri doğrultusunda 15 büyükşehirde uygulanan hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamalarının da, sosyal mesafe ve tedbirlere uyum şartıyla sonlandırılması beklenmektedir.

DÜĞÜN SEZONU

Düzün sezonunun Ağustos ayında başlatılması planlanıyor. Düğün sezonu hakkında kararların da bugün alınması bekleniyor. Düğün sezonunun başlaması durumunda düğünler yüzde 25 kapasiteyle ateş ölçümü yapılarak gerçekleştirilecek.

İlgili Makaleler