Gündem

Hastanelerde Yataklar Doldu ! O İlimizde İkinci Dalga Paniği Yaşanıyor

İkinci dalga endişesi yaşanan kentteki iki pandemi hastanesindeki bire düşürülen klinik sayısı 5'e çıkarıldı. Son bir haftalık süreçte corona virüsü testi pozitif çıkan hasta sayısı 300'ü geçti. Yeni tanı konanlar ise evlerinde izole ediliyor.

Türkiye corona virüsü ile mücadele kapsamında 1 Haziran’dan itibaren yeni normale döndü. Kontrollü normalleşme süreciyle Diyarbakır’da oluşan rehavet vakalarda artışa neden oldu ve il genelinde alarm verildi. Türkiye’de 11 Mart’ta görülen corona virüsü Diyarbakır’da son günlerde vaka sayısı artışa geçti ve tedirginlik yaşanıyor.

MASKESİZ GEZMEK YASAK

Vakalardaki artışın en büyük etkisi ise vatandaşların corona virüsü tedbirlerine yeterince uymadıklarından kaynaklandığı ortaya çıktı. Diyarbakır Valiliği ise corona virüsü vakalarının artmasını değerlendirdi ve kent genelinde maskesiz dolaşmanın yasaklandığı belirtildi. 1 Haziran’dan itibaren corona virüsü vakalarının artmasıyla kent merkezi ve birçok ilçedeki mahalle ve yerleşim yerleri karantinaya alındı.

UYARI YAPILDI

Diyarbakır’da koronavirüs vakalarının artması nedeniyle korkutan uyarıyı Dicle Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Covid-19 Yoğun Bakım Koordinatörü Prof. Dr. Recep Tekin yaptı. Tekin açıklamalarında Türkiye’de koronavirüste ikinci dalganın yaşanıp yaşanmayacağı tartışması sürerken, Diyarbakır’ın ikinci dalgaya yakın bir durumun söz konusu olduğunu belirtti. Ayrıca Tekin Diyarbakır’da pandemiyle mücadele eden iki hastaneden biri olduklarını belirtti ve artan vakalar nedeniyle klinik sayılarını artırdıklarını vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

“BİRKAÇ KLİNİK DAHA AÇMAK ZORUNDA KALDIK”

“Özellikle Ramazan Bayramı sonrası ve 1 Haziran’daki normalleşme süreci başladıktan sonra halkımızda rahatlama süreci de başladı. Bu durum vakaların artmasına neden oldu. Ramazan Bayramı öncesinde kliniklerimizi kapatmıştık. Sadece bir klinikle hizmet veriyorduk. Şu an birkaç klinik daha açmak zorunda kaldık.

“YETERİNCE MASKE TAKILMADIĞINI GÖRÜYORUZ”

Neredeyse vaka sayılarına yetişemez olduk. Özellikle ilçelerden gelen vakalarla birlikte hastanede kapasitemiz dolmak üzere. Bu şekilde hizmet vermekten zorlanıyoruz. Normalleşme sürecinin başlamasının ardından dikkatimizi çeken bir durum ise toplu yerlerde bulunuyoruz. Sosyal mesafe kurallarına uygulayıp, yeterince maske takılmadığını görüyoruz.”

İlgili Makaleler