Ekonomi

Kurban Bayramı ikramiyesi ne zaman ödenecek? İkramiye ödemeleri ne kadar? Kimler faydalanabilir?

Bu sene corona virüsü sebebiyle Ramazan Bayramı emekli ikramiyeleri erken bir dönemde ödenmişti. Bunun üzerine vatandaşlar Kurban Bayramı ikramiyelerinin zaman yatırılacağını merak etmeye başladılar. Peki, Kurban Bayramı ikramiyeler ne zaman ödenecek? Bu sene ikramiye ödemeleri ne kadar? Kimler bayram ikramiyesinden faydalanabilir.

Bu sene Ramazan Bayramı ikramiyeleri corona virüsü salgını nedeniyle erken ödendi. Bu nedenle Kurban Bayramı için vatandaşların araştırmaları başladı. Milyonlarca emekli bayram ikramiyelerinin ne zaman ödeneceğini merak ediyorlar. Bu yıl Kurban Bayramı 31 Temmuz 2020’de başlıyor. Konu hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmasa ikramiyelerin Temmuz ayında yapılacağı tahmin ediliyor.

Kurban Bayramı ikramiyeleri ne kadar?

Ramazan Bayramı ikramiyeleri vatandaşlara 1000 TL olarak ödendi. Bu nedenle bu sene Kurban Bayramı ikramiyelerinin de 1000 TL olarak ödenmesi bekleniyor.

 

Kimler Kurban Bayramı ikramiyesinden faydalanacak?

SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı emeklileri

Şehit yakınları ve gaziler

Ölüm aylığı alanlar

Vazife ve harp malullüğü aylığı alan er ve erbaşlar,

Geçici köy korucuları

Şeref aylığı alanlar

Şampiyon sporcular,

Kore, Kıbrıs ve İstiklal Savaşı gazileri,

Terörden zarar görmesi nedeniyle aylık bağlanan siviller ve hayatını kaybedenlerin hak sahipleri bayram ikramiyesinden faydalanabilecekler.

İlgili Makaleler