Ekonomi

Ailelere 4. Faz 1000 Lira Ödeme Yapılacak Mı? Açıklama Yapıldı

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ailelere yapılan 1000 lira Pandemi Sosyal Destek ödemeleri hakkında açıklama yapıldı. Söz konusu açıklamada üçüncü faz ödemeleri için vatandaşlardan başvuruların alınmaya devam edildiği belirtilirken 4. faz ödemelerinin olup olmayacağı sorusuna yanıt verildi.

Devlet tarafından corona virüsüne ilişkin vatandaşlara çeşitli destekler veriliyor. Vatandaşlara 1000 liralık nakit yardım yapılıyor. Son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir açıklama yaptı ve 5.5 milyon kişiye 1000 lira ödeme yapıldığını aktardı. 1000 lira Pandemi Sosyal Yardım ödemeleri daha öncesinde sosyal yardım alan vatandaşlara ödendi.

İLK İKİ FAZ SOSYAL YARDIM ALANLARA

2. faz destek ödemesi kapsamında yine milyonlarca kişiye 1000 liralık ödeme yapıldı. Bu ödeme birinci fazda ödeme alamayan ve yine daha öncesinde sosyal yardım alan kişilere verildi. İkinci faz ödemeleri için de başvuru alınmazken mevcut durumda sosyal yardım alan vatandaşlara ödeme yapıldı. Üçüncü faz ödemeleri ise başvuru bazlı gerçekleştiriliyor. Vatandaşların başvuruları e-Devlet üzerinden alınıyor ve şartlara sağladıkları belirlendiğinde ödemeleri yapılıyor.

3. FAZ İÇİN BAŞVURU DEVAM EDECEK

3. faz kapsamında destek ödemeleri için başvurular devam ederken ödemeler de yapılmaya devam ediliyor. Başvuru yapmak , başvuru sonucunu sorgulamak isteyenler e-Devlet’e giriş yaparak arama bölümüne ‘pandemi destek’ yazarak açılan panel üzerinden süreci takip edebileceklerdir.

4. FAZ ÖDEME OLACAK MI?

Yeni Akit tarafından aktarılanlara göre Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ödemeler hakkında bir açıklama yaptı ve 3. faz destek ödemelerinin devam ettiğini ve 4. faz ödemeleri için yeni bir çalışma olmadığını ifade etti.

Bu ödemeler hakkında yeni bir gelişme olduğunda okuyucularımızı anlık olarak haberdar edeceğiz.

İlgili Makaleler