Gündem

O İlimizde Bir Mahalle Daha Corona Virüsü Nedeniyle Karantinaya Alındı

Türkiye 1 Haziran itibari ile yeni normaline başladı. Normalleşme adımlarının atılması ile beraber corona virüsü için bazı illerdeki tedirginlik artmaya başladı. Konya'nın Ilgın ilçesinde bir mahalle daha corona virüsü nedeniyle karantina altına alındı.

Konya’nın Ilgın ilçesine bağlı Eldeş Mahallesinde corona virüsü vakaları artmaya başladı. Mahallede 12 kişide corona virüsü tespit edildi. Bunun ardından mahalle karantinaya alınarak giriş ve çıkışlar kapatıldı. Eldeş Mahallesi ile birlikte toplam karantinaya alınan mahalle sayısı 2 oldu.

MAHALLE KARANTİNAYA ALINDI

Konya’nın Ilgın ilçesinde bulunan Eldeş Mahallesinde corona virüsü salgını paniği yaşandı. Mahallede bulunan 12 kişinin karantina altına alınması sonucunda hastaların tedavi işlemleri başlayarak İlçe Hıfzıssıhha Kurulu tarafından da mahallenin karantina altına alınmasına karar verildi. Ayrıca Ilgın Belediyesi tarafından görevlendirilen ekipler mahallede dezenfekte çalışmalarına başladı.

FİLYASYON EKİBİ ÇALIŞIYOR

Ilgın’da daha önce de Beykonak Mahallesinde 15 kişinin corona virüsü test sonucu pozitif çıkmıştı. Bunun ardından alınan karar doğrultusunda mahalle karantinaya alınmıştı. Mevcut durumda Eldeş Mahallesi için filyasyon ekipleri testi pozitif çıkan 12 kişinin temasa geçtiği kişileri bulmaya çalışıyor.

İlgili Makaleler