Gündem

Vatandaşlara işlem kolaylığı müjdesi: Artık internet üzerinden yapılabilecek!

Bu hafta düzenlenen TBMM Bütçe Komisyonu’nda önemli kararlar alındı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, komisyondan geçen operatör konusu hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Sayan’ın açıklamalarına göre; artık vatandaşların elektronik ortamda abone olmalarının önü açıldı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Dijital Gündem’in, Türk Telekom ana sponsorluğunda düzenlediği online “Salgın Süreci ve Sonrasında Telekom Operatörleri” toplantısına katıldı. Burada önemli açıklamalarda bulunan Sayan, vatandaşlara ve operatörlere müjdeyi verdi. Dün TBMM Plan Bütçe Komisyonu’ndan geçen operatörler ile ilgili düzenlemeyi duyuran Sayan, “Dün TBMM Plan Bütçe Komisyonu’ndan geçen, vatandaşlarımızın ve operatörlerimizin uzun süredir beklediği, elektronik ortamda abone olunmasına yönelik düzenleme, önümüzdeki hafta meclis gündeminden geçerek vatandaşlarımızın elektronik ortamda abone olmalarının önünün açılacağı müjdesini vermek istiyorum” ifadelerini kullandı.

Hız ihtiyacı gelecek zamanlarda artacak

Dünyayı etkisi altına alan corona virüsü salgını nedeniyle telekom sektöründe önümüzdeki 2-3 senede beklenen her şeyin hızlı şekilde yaşanmasına neden olduğuna değinen Sayan, hız ihtiyacının gelecek zamanlarda katlanarak artacağını ifade etti.

Salgın döneminde uzaktan eğitim ve ücretsiz haberleşme hizmeti

Salgın döneminde internet kullanımının arttığını söyleyen Sayan açıklamalarında, “Sadece son üç aylık dönemin verileri karşılaştırıldığında, sabit genişbant kullanımı geçen döneme göre yaklaşık yüzde 20 artış gösterirken, mobil veri kullanımı da biraz daha az şekilde artmış oldu. Aldığımız tedbirler ve anlık izlemelerimizle bu süreçte herhangi bir aksaklığa sebebiyet verilmemiş olmasından dolayı memnuniyet duyuyoruz. Pandemi döneminde uzaktan eğitim uygulamaları ile sağlık çalışanlarına yönelik ücretsiz haberleşme kampanyalarına tüm operatörlerimiz destek verdi.” Dedi.

İlgili Makaleler