Sağlık

GSS Prim Borcu Olanlara Müjde Geldi! Yıl Sonuna Kadar Ücretsiz Hizmet

Genel sağlık sigortası primborcu olan vatandaşlar 2019 yılı sonuna kadar ücretsiz sağlık hizmetindenyararlanacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzaladı. Yeni kanundabirlikte vatandaşlar genel sağlık sigortası kapsamında 2019 yılına kadarherhangi bir ücret ödemeden bakılabilecekler.

Genel sağlık sigortası kapsamında primleriniödemeyip borçlu duruma düşen Türk vatandaşları Sağlık Bakanlığı ve ÜniversiteHastanelerinde hizmet almaya devam edecek. Primi ödemeyen ve genel sağlıktanyararlanamayacak vatandaşların 2019 yılsonuna kadar herhangi bir ücret ödemedentedavi edileceği açıklandı.

Yayınlanan karara göre genelsağlık sigortası kapsamında olan ancak prim borçlarını ödemeyip sağlıktanyararlanamayacak durumda olan vatandaşlara iyi haber geldi. Türk vatandaşlarıSağlık Bakanlığı ve Üniversite Hastanelerinde sağlık hizmeti alabilecek. Ücretsizsağlık hizmeti genel sağlık sigortası kapsamında ki vatandaşlara verilecekücretsiz sağlık hakkı 31 Aralık 2019’a kadar geçerli olacak.

Genel sağlık sigortası prim borcunuödemeyen vatandaşlar hastaneye muayene olmaya gittikleri zaman primborçlarından dolayı ücretli olarak bakılabiliyorlar. Recep Tayyip Erdoğan’ınonayı ile birlikte resmi gazetede yayınlanan kanun da birlikte artıkvatandaşlar 2019 yılı sonuna kadar genel sağlık sigortası kapsamında ücretsizbir şekilde muayene olabilecekler.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir