Ekonomi

Kiracı Olan Vatandaşlara 960 Lira Destek Verilecek ! Başvurular e-Devlet Üzerinden

Devlet tarafından kirada oturan ve ev kirasını ödeyemeyen vatandaşlara destek verilecek. Bu destek tutarı 960 lira olacak ve başvurular e-Devlet üzerinden yapılacak. Peki başvurular nasıl yapılacak?

Kirada oturan vatandaşları yakından ilgilendiren çok önemli bir detsek gündeme geldi. Bir açıklama yapıldı ve devlet tarafından ihtiyaç sahibi kiracı vatandaşlara destek verileceği belirtildi. Kira yardımı için başvurular başladı ve bu başvurular e-Devlet üzerinden alınacak.

Corona virüsü salgını döneminde çok sayıda çalışanımız işlerinden oldu ve işsiz kaldı. İşyerlerinin kapanması nedeniyle veya farklı bir nedenlerden dolayı işlerinden ayrılan vatandaşlar az miktarlarla geçimlerini sağlamaya çalışıyor. Kiralarını ödeyemeyecek durumlarda olan vatandaşlara devlet tarafından 960 lira kira yardımı yapılacak.

Kiralarını ödeyemeyecek durumda olan vatandaşlara devlet tarafından çeşitli destekler verilmeye başlandı. Bu destekler kapsamında ilk olarak pandemi sosyal yardım ödemesi yapıldı. İhtiyaç sahibi vatandaşlara nakdi yardımlar başladı. 1. ve 2. faz destek ödemeleri kapsamında 4 milyondan fazla vatandaşa biner lira destek verildi. Üçüncü faz 1000 lira ödemeleri de devam ediyor.

SAĞLANMASI GEREKEN KOŞULLAR

Peki kimler kira yardımından yararlanabilir? İşte sağlanması gereken koşullar:

– Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

– Kira yardımı yapacak kişinin düzenli bir işinin olmaması gerekmektedir,

– Vatandaşın sigortalı bir işte çalışmıyor olması gerekmektedir,

– Gelir testi yapılacak hanenin , toplam gelirinin yoksulluk sınırı altında olması,

– SGK ‘dan herhangi bir maaş almıyor olmak (Emeklilik, dul, yetim aylığı vb.)

– Üzerine kayıtlı bir gayrımenkul , araç ya da taşınmaz olmaması,

BAŞVURU DETAYLARI

Kira yardımı başvurusu e devlet kapısı üzerinden başladı. Hak sahibi ailelere kira yardımı başlığı altında başvuru ekranı , ihtiyaç sahiplerinin erişimine açıldı. Aşağıdaki link üzerinden başvuru yapabilirsiniz.

Açılan linkte öncelikle kimliğinizi onaylamanız gerekiyor ve daha sonrasında başvurunuzu yapabilirsiniz.

Başvuru İçin TIKLAYIN.

İlgili Makaleler