Ekonomi

Ucuza ev, araba, arsa ve dükkan almak isteyenler dikkat! 15 Haziran’da başlıyor

Türkiye’de corona virüsü salgını nedeniyle pek çok sektörde olduğu gibi icra ihalelerinde de durma yaşanmıştı. Tedbir amaçlı durdurulan ihaleler normalleşme ile birlikte yeniden başlatılıyor. Ucuza ev, araba, arsa ve dükkan almak isteyenler, 15 Haziran’da başlayan icra ihaleleri ile yarı fiyatına mal sahibi olabilirler.

Tüm dünyada ekonomik etkilere neden olan corona virüsü, pek çok alanda duraksamalara neden oldu. Türkiye’de alınan tedbirler kapsamında icra ihaleleri durdurulmuştu. Ancak normalleşme adımlarının atılmaya başlanması ile beraber ihalelerin tekrar başlatılması gündeme geldi. Yapılan açıklamalara göre Ucuza ev, araba, arsa ve dükkan almak vatandaşlar, 15 Haziran tarihinden itibaren yarı fiyatına mal sahibi olabilecek.

Yatırımcılar için kaçırılmayacak fırsat

Konuya ilişkin konuşan sektör temsilcileri, “22 Mart tarihinde durdurulan icra ihaleleri 15 Haziran tarihi itibari ile tekrar başlayacak. Ertelenen icra takip dosyaları ile birlikte yeni açılacak dosyalar birleşince icra ihalelerinde yoğun bir mesai olacağını öngörebiliriz. Özellikle icradan araç, konut, iş yeri ve arsa alacak olan yatırımcılar için birçok yeni fırsatın oluşacağını düşünüyorum. İcradan satılan ev, araba, arsa, dükkan, tarla gibi bazı taşınmazlar ve araçlar değerinin yarı fiyatına satışa çıkarıldığından dolayı çoğu zaman yatırımcılar için kaçırılmayacak fırsatlar sunuyor. İhale usulü satışa çıkarılan bu gayrimenkul ve araçların ihalesine isteyen herkes katılabiliyor” ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler