Gündem

Türkiye’de corona virüsü vaka sayısı yine binin üzerine çıktı! İşte 12 Haziran tablosu

Türkiye’de corona virüsü vaka sayısında yaşanan düşüşler nedeniyle normalleşme dönemine geçilmişti. Ancak bugün yapılan testler sonucunda vaka sayısının yine bin rakamının üzerinde çıktığı öğrenildi. Sağlık Bakanı Koca güncel durum ile ilgili değerlendirmesinde,” Virüsün yayılımı hatalı iyimserlikten kaynaklanıyor.” İfadelerini kullandı.

Sağlık Bakanlığı resmi internet sayfası üzerinden 12 Haziran 2020 güncel corona virüsü tablosu yayınlandı. Yayınlanan tabloda Türkiye’de vaka sayısının yine bin rakamının üzerinde çıktığı görüldü. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, güncel tablo ile ilgili sosyal medya hesabından değerlendirmede bulundu.

Bugünkü vaka sayısı bin 195

Twitter hesabı üzerinden açıklama yapan Bakan Koca, “BUGÜNKÜ VAKA SAYISI 1.195. Henüz iyileşmemiş hastalarımızın sayısı yaklaşık 25 bin. Yoğun bakım ve entübe hasta sayısındaki artış, beklenen artışın sınırında. Virüsün yayılımı hatalı iyimserlikten kaynaklanıyor. Maske, mesafe ve temizlik kuralına uyalım” ifadelerini kullandı.

12 Haziran corona virüsü vaka tablosu

Türkiye’de 12 Haziran tablosuna göre; son yapılan 41 bin 13 test sonucunda bin 195 kişinin daha virüse yakalandığı tespit edildi. Covid-19 yüzünden bugün 15 kişi hayatını kaybetti. Öte yandan corona virüsü yenerek iyileşen sayısı ise bin 242 olarak kaydedildi. Son yapılan testler ile birlikte Türkiye’de şimdiye kadar 2 milyon 541 bin 903 test yapılmış oldu. Toplam vaka sayısı ise 175 bin 218’e yükseldi.

İlgili Makaleler