Gündem

O İlimiz İçin Sokağa Çıkma Yasağı Gündeme Geldi

Corona virüsü salgınında 1 Haziran'da yeni normalleşme adımları atılmaya başlandı ancak bazı illerimizde vaka sayıları düşmek yerine arttı. Bunun üzerine Bilim Kurulu tarafından bazı tedbirlerin alınması ile beraber sokağa çıkma yasağının gelmesi de tavsiye edildi.

Türkiye’de 1 Haziran’dan bu yana normalleşme adımları atılmaya başlandı. Bazı kısıtlamalar kaldırılırken tedbirler devam etti. Ancak Diyarbakır’da vaka artışı yaşanıyor. İl genelinde 10 gün içinde vaka artışı yaşandı ve 350 kişi hastanede tedavi altına alınırken 550 kişi de evlerinde izole ediliyor.

Diyarbakır’da vaka artışı son 10 günde hızlı bir şekilde arttı. Yeni normalleşme sürecinde beklenen düşüş, Diyarbakır’da artış olarak kendini gösterdi. Günde 3 ila 5 arasında değişen vaka sayısı bir anda artınca vatandaşlar da endişelenmeye başladı. Geçtiğimiz günlerde Diyarbakır için çok önemli bir karar alınmıştı. Bu kararda maskesiz sokağa çıkmanın yasaklandığı belirtilmişti.

Diyarbakır’ın yanı sıra farklı illerimizde de vaka artışı yaşandı. Bunun üzerine Bilim Kurulu toplantısında vaka artışları gündeme alındı.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI ÖNERİLDİ

Konu ile ilgili olarak 20 Mayıs’tan bu yana vaka sayılarının 800-900’lü rakamlar arasında gidip geldiği, bunun ana nedeninin ise toplumda yüzde 20’lik bir kesimin kuralları ihmal etmesi olduğu belirtildi. Bu bağlamda Bilim Kurulu üyeleri tarafından bu direncin kırılması için özellikle kapalı alanlarda maske takmayanlara cezai yaptırım uygulanması gerektiği bildirildi.

Ayrıca vakaların öngörülmeyen bir şekilde arttığı ve potansiyel kümelerin yaşandığı illerde gerekirse sokağa çıkma yasağı dahil bazı tedbirlerin uygulanması Bilim Kurulu toplantısında önerildi.

AKILLARA DİYARBAKIR GELDİ

Ancak hangi ilimizde sokağa çıkma yasağının olacağı veya sokağa çıkma yasağının olup olmayacağı henüz netleşmedi. Bundan önce Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamalarında sokağa çıkma kısıtlamalarının kaldırıldığını belirtmişti. Diyarbakır’da vaka artışının olması ve Bilim Kurulunun önerisi sonrası sokağa çıkma yasağı olacaksa akıllara ilk olarak Diyarbakır geliyor. Ancak şu anda herhangi bir sokağa çıkma yasağı ilan edilmedi. Bir gelişme olduğunda anlık olarak haberdar edeceğiz.

İlgili Makaleler