Eğitim

MSÜ sınavı saat kaçta bitecek? Sınav kaç dakika sürüyor?

Corona virüsü salgını sonrası normalleşme döneminde sınavlar yapılmaya başlandı. Bugün saat 10:15 başlayacak olan MSÜ sınavına girecek olanların aileleri sınavın saat kaçta biteceğini araştırıyorlar. Peki, MSÜ sınavı saat kaçta bitecek? Sınav kaç dakika sürüyor?

Türkiye’de corona virüsü salgını nedeniyle okullar uzaktan eğitime geçerken, pek çok sınav için de erteleme kararı alınmıştı. Ancak normalleşme dönemi ile beraber sınavlar tekrar başladı. Bugün gerçekleştirilecek olan Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı’na ise çok az bir zaman kaldı. Sınava giriş yapacak olanların dışarıda bekleyen aileleri ise sınavın ne zaman biteceğini merak ediyor. 2020 14 Haziran tarihli MSÜ saat 10:15’de başlayacak. Türkçe testinden 40, temel matematik testinden 40, sosyal bilimler testinden 20 ve fen bilimleri testinden 20 olmak üzere toplam 120 soru çözmek durumunda olan adaylara ise 135 dakika süre verilecek.

Giriş belgesi olmayan sınava alınmayacak

Bugün saat 10:15’de başlayacak olan sınava giriş belgesi olmayanlar kabul edilmeyecek. Sınav belgelerini ve kimliklerini yanında götüren adaylar saat 10: 00’dan önce sınav binalarına giriş yapabilecekler. Saat 10:00’ dan sonra ise girişlere izin verilmeyecek.

Sınavlarda corona virüsü önlemleri

Corona virüsü önlemleri kapsamında sınav binalarının bahçelerine, adaylar ve görevliler dışında hiç kimse alınmayacak.

Adaylar sınav binasına giriş ve çıkışta sosyal mesafe kuralına uymaları için yönlendirilecek. Sınava girecek olan adaylara temizlik ve dezenfekte işlemleri uygulanacak. Girişlerde maske ve dezenfektan dağıtılacak. İsteyen kendi maske ve dezenfektanını kullanabilecek. Sınav esnasında ise maske çıkarmak adayın kendi tercihine bağlı olacak.

İlgili Makaleler