Ekonomi

Doğal gaz faturalarına indirim geliyor! Ne kadar düşecek?

Bu yıl corona virüsü ekonomileri olumsuz anlamda etkiledi. Ancak petrol fiyatlarındaki düşüşler Türkiye’ye olumlu yansıyacak. Bu yıl içerisinde Brent petroldeki düşüş doğal gaz alımındaki fiyatları da aşağı çekecek. Böylece vatandaşların faturalarında azalma meydana gelecek. Peki, fiyatlar ne kadar düşecek?

Çin Wuhan’dan dünyaya yayılan corona virüsü nedeniyle neredeyse tüm ülkeler ekonomik olarak etkilendi. Petrol üretici ülkeler virüs sonrası izlemeleri gereken stratejik yol ile ilgili ortak bir anlaşmaya varamamıştı. Bu nedenle üretimlerini arttıran ülkeler fiyatlarda da düşüşe neden oldular. Bu sene Brent petroldeki tarihi düşüş Türkiye için ise olumlu bir gelişme oldu. Doğal gaz fiyatlarına yansıyacak ucuzluk sayesinde, Ekim aylarında faturalarda ortalama yüzde 20 indirim görülmesi bekleniyor.

1 Temmuz’da 183 dolar ödeme

Doğal gaz alım fiyatlarıyla ilgili hesaplamalar güncellenecek. Rusya’dan ithalat yapan Türkiye, 1 Nisan’dan geçerli olmak üzere ikinci çeyrekte ithal ettiği her 1.000 metreküp gaz için ortalama 230 dolar öderken, artık daha az ödeme yapacak.

Hesaplamalara göre, Türkiye 1 Temmuz’da 183 dolar seviyesinden ödeme yapacak. Bu da her bin metreküp gazda 47 dolar ucuzluk getirecek.

İlgili Makaleler