Sağlık

O İlimizde Vaka Sayıları Alarm Veriyor ! Hastane Kapasitesi Doldu

1 Haziran'da başlayan normalleşme sürecinden sonra bazı illerimizde corona virüsü vaka sayısı arttı. Ayrıca Konya'dan kötü haber gelerek iki hastanenin kapasitesinin dolduğu ifade edildi.

Türkiye’de 1 Haziran itibariyle önemli normalleşme adımları atılırken bazı illerimizde corona virüsü vaka sayıları arttı. Konya’dan kötü haber gelerek normalleşme sürecinden itibaren vaka sayılarının arttığı ayrıca pandemi hastanesi olarak ayrılan iki hastanenin kapasitesinin dolduğu ifade edildi

VAKA SAYILARI ARTTI

Konya’da pandemi hastanesi olarak belirlenen iki hastanenin kapasitenin dolması üzerine yeni tespit edilen vakaların mağduriyet yaşamamaları adına bulundukları yerlerdeki hastanelere müracaat edebilecekleri ve tedavi altına alınabilecekleri öğrenildi.

Konu ile ilgili olarak Konya’da normalleşme sürecinin ardından corona virüsü vaka sayısında artış meydana geldi.

HASTANELER DOLDU

Bununla birlikte daha önce kentin pandemi hastanesi olarak belirlenen Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Beyhekim Devlet Hastanesinin kapasitesinin vaka artışları nedeniyle dolduğu vurgulandı.

Bu durum hakkında yapılan açıklamada yeni tespit edilecek vakaların vatandaşların mağduriyet yaşamamaları adına bulundukları yerlerdeki hastanelere müracaat edebilecekleri ve o hastanelerde tedavi altına alınabilecekleri belirtildi.

Bilim Kurulu toplantısı sonrası açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bazı bölgelerde vaka artışı olduğunu belirtmişti.

İlgili Makaleler