Ekonomi

İkinci El Otomobil Alacaklar Dikkat ! 6 Ay Geri Ödemesiz 150 Bin Lira Kredi

Kamı bankası Ziraat Bankası tarafından kredi kampanyası devreye alındı. Bu bağlamda sıfır otomobil alımı ve ikinci el otomobil alımı için kredi veriliyor. İkinci el kredi için 150 bin lira azami limit belirtildi. Bunun yanı sıra 6 ay geri ödemesiz dönemde bulunuyor.

Kamu bankaları tarafından kredi kampanyaları devreye alındı. Taşıt kredisi, tatil destek kredisi, sosyal hayatı destekleme kredisi ve konut kredisi kampanyaları hayata geçirildi. Bu bağlamda ikinci el otomobil alımı için de kredi veriliyor. Bu kredi kampanyasında azami limit 150 bin lira olarak açıklandı. Ayrıca kredide 6 ay geri ödemesiz dönem bulunurken yüzde 0,82 faiz oranı bulunuyor.

Ziraat Bankası tarafından yapılan açıklamada “Yerli üretim yapan anlaşmalı firmalardan sıfır km binek araç (motosiklet dahil) veya ticari araç satın alacak bireysel/kurumsal müşterilerimize 1.El-Sıfır Yerli Üretime Özel Taşıt Kredisi, İkinci el binek araç (motosiklet dahil) veya ticari araç satın alacak bireysel/kurumsal müşterilerimize 2.El Taşıt Destek Kredisi sunmaktayız.” ifadelerine yer verildi.

SIFIR ARAÇ KREDİSİ

Bu bağlamda yerli üretim yapan anlaşmalı firmalardan sıfır km binek araç (motosiklet dahil) veya ticari araç satın alacak bireysel/kurumsal müşterilere firmalar ile yapılan anlaşmalar bazında değişmek üzere aylık %0,49 – %0,69 faiz oranı ile taşıt kredisi imkanı sunuluyor.

50 bin lira tutarlı, 36 ay vade, aylık yüzde 0,69 faiz oranı, yüzde 0,50 kredi tahsis ücreti ile kullandırılan taşıt kredisinin yıllık maliyet oranı yüzde 10,7983’tür.

İKİNCİ EL ARAÇ KREDİSİ

İkinci el binek araç (motosiklet dahil) veya ticari araç satın alacak bireysel/kurumsal müşterilerimize %0,82 faiz oranı azami 6 ay ödemesiz toplam azami 60 ay vadeli ile 2. El Taşıt Destek Kredisi sunuluyor. Kredi için üst limit 150 bin lira oldu. Bu bağlamda 7 yaşına kadar ikinci el otomobiller için kredi kullanılabilecektir.

50 bin lira tutarlı, 36 ay vade, aylık yüzde 0,82 faiz oranı, yüzde 0,50 kredi tahsis ücreti ile kullandırılan taşıt kredisinin yıllık maliyet oranı yüzde 12,8768’dir.

Kredi hakkında detaylı bilgi almak ve başvuru yapmak isteyen vatandaşların Ziraat Bankası şubelerine gitmeleri gerekmektedir.

İlgili Makaleler