Gündem

Hafta Sonları Sokağa Çıkma Yasağı ! LGS Sonrası Seyahat Kısıtlaması

Corona virüsü salgınında yeni vaka sayısının artması yeni tedbirleri gündeme getirdi. Bu bağlamda sokağa çıkma yasağı dahil bir çok yeni kısıtlama gündeme geldi. Ayrıca LGS sonrası yaşanacak olan seyahat artışı alarm verildi. Bunun için kritik sınır vaka sayısının 2 binin aşması olarak belirtildi.

Son günlerde corona virüsü salgını kapsamında yeni vaka sayısı hızlı bir şekilde arttı. Bu bağlamda alarm seviyesine gelindiği belirtilerek vaka sayılarındaki artış sürdüğü takdirde Bilim Kurulu üyelerinin önerilerinin ele alınacağı ve bölgesel yeni yasakların hayata geçirilebileceği bekleniyor.

Hürriyet’in haberine göre, Hükümette yapılan değerlendirme toplantılarında salgındaki vaka gerilemesinin son 8 günde kesintiye uğradığı, yüzde 30’a inmesi gereken gerilemenin, tam tersi artışa yöneldiği ifade ediliyor.

HAFTA SONU SOKAĞA ÇIKMA YASAKLARI

Ayrıca vaka sayısındaki artışın bu hafta içinde 2 binli rakamlara ulaşması bekleniyor ve yeni önlemlerin alınacağı vurgulandı. Bu bağlamda bölgesel olarak hafta sonları sokağa çıkma yasağı, asker uğurlamasında olduğu gibi kalabalıklarla yapılan tüm aktivitelerin yasaklanması, maske takmayanlara ceza verilmesi, park-piknik kısıtlaması gibi “kısmi yasaklar” alınması beklenmektedir.

SINAVDAN SONRA LOKAL ÖNLEMLER

Bilindiği gibi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından LGS 20 Haziran’da uygulanacak. Sınavdan sonra büyük şehirlerden yazlıkların olduğu sahil bölgelerine ve Anadolu kentlerine gidişin artacağı, salgın odaklarının değişebileceği ve buna yönelik lokal önlemlerin arttırılması da beklentiler arasında.

YENİDEN GETİRİLEREK ÇÖZÜM BULUNDU

Bununla birlikte normalleşme sürecinde birçok ülkede buna benzer gelişmeler yaşandığı, vaka sayısındaki artış hangi uygulamadan kaynaklanıyorsa, o uygulamaya yeniden sınırlama getirilerek çözüm bulunduğu ifade ediliyor.

İlgili Makaleler