Gündem

Bir Yasak Kararı Daha Açıklandı ! Bakan Koca Duyurmuştu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bir açıklama yaparak maske kullanımının zorunlu olduğu il sayısının 42 olduğunu belirtmişti. Bunun üzerine bir ilimizden daha yasak kararı açıklandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabı üzerinden çok önemli açıklamalarda bulunmuştu. Bakan Koca açıklamalarında bazı illerimizde maskesiz sokağa çıkmanın yasak olduğunu belirtti ve bu illerimizi ifade etti. Bunun ardından bir ilimizden de yasak kararı geldi.

Bitlis Valiliği tarafından çok önemli bir açıklama yapıldı. Söz konusu açıklamada İl Hıfzıssıhha Kurulunca, Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun ilgili maddeleri gereğince, Bitlis genelinde maske takma zorunluluğu kararının alındığı vurgulandı.

VALİLİKTEN YAPILAN AÇIKLAMA

Konu hakkında Bitlis Valiliği tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İlimiz genelinde (il merkezi, ilçeler, belde, mezra ve köyler) tüm vatandaşlarımızın, bugün saat 24.00’dan itibaren cadde, sokaklar ve açık alanlarda maske kullanımının zorunlu hale getirilmesine, maske kullanımının sağlık otoritelerinin önerdiği şekilde kullanılmasına, kararlara uyulmaması ve aksi davranılması durumunda her seferinde olmak üzere Umumi Hıfzıssıhha ile Kabahatler kanunlarının ilgili maddeleri gereği idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.”

YASAK OLAN DİĞER İLLER

Maskesiz sokağa çıkma yasağının olduğu diğer illerimiz şöyle:

“Adıyaman, Afyonkarahisar, Amasya, Ardahan, Aydın, Balıkesir, Bartın, Batman, Bolu, Burdur, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Iğdır, Isparta, Kahramanmaraş, Karabük, Kayseri, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Mardin, Muğla, Muş, Nevşehir, Rize, Osmaniye, Sakarya, Siirt, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tunceli, Uşak, Zonguldak”

İlgili Makaleler