Gündem

Önlemler arttırılıyor:12 ile giriş-çıkışlar yasaklandı!

HDP Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğulları ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven'in vekilliklerin, düşürülmesi nedeni ile Edirne ve Hakkari’den başlayarak, Ankara’ya kadar sürecek olan demokrasi yürüyüşü yapılacak. Bu nedenle 12 il corona virüsü yayılımını önlemek için şehirlere giriş çıkışları yasakladığını açıkladı. Hangi illerde yasak uygulanacak?

HDP Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğulları ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in vekillikleri düşürüldü. TBMM’nin 4 Haziran oturumunda, gerçekleşen durum sonrasında HDP’den demokrasi yürüyüşü çağrısı yapıldı. Valiliklerden yapılan açıklama ile Türkiye’de salgının henüz sona ermemesi nedeniyle virüs yayılımı gerçekleşebilecek her türlü toplu eylem ve etkinliklerde vatandaşlara bulaşma riskinin bulunduğu vurgulanarak, 12 ilde eylem ve etkinlikler yasaklandı. Aynı zamanda 12 ilde şehir giriş çıkışları yasaklandı.

Hangi illerde yasak uygulanacak?

Kocaeli 15 gün, Edirne 3 gün, Sakarya 5 gün, Tekirdağ 3 gün, Bitlis 15 gün, Hakkari 2 gün, Kırıklareli 6 gün, Van Valiliği tarafından yapılan yasak açıklamasında, “Her türlü açık alanlarda yapılması planlanan eylem/etkinlikler ile bu eyleme destek vermek amacıyla il sınırlarımıza gelen şahısların ve araçların ilimiz sınırları içerisine girişleri ve başka illerde gerçekleşmesi planlanan eylem/etkinliğe katılım amacı ile ilimizden çıkışları yasaklanmıştır.” denildi.

MERSİN

Mersin’de şehir giriş çıkışları 15 gün yasaklandı. Şehirdeki kısıtlamalar hakkında, “”Eylem, etkinlik programı kapsamında sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler ve sendikalarca yapılması muhtemel ziyaretlerde, sosyal mesafe kuralına uygun olarak hareket edilmesinin sağlanması, yapılması planlanan basın açıklamalarının, yalnızca siyasi parti binalarının içerisinde veya önünde 50 kişiyi geçmeyecek sayıda katılımcıyla sosyal mesafe kurallarına uygun olarak yapılabileceği, yapılması planlanan yürüyüşler ile açık hava toplantısı, toplu karşılama ve uğurlama gibi eylem/etkinliklerin hastalığın yayılmasına neden olacağı öngörülerek müsaade edilmemesine, olası provokatif eylemlerin önlenmesi ve salgın hastalığın yayılmasını önlemek amacıyla milletvekilleri hariç olmak üzere, hastalığın engellenmesine yönelik olarak ilimizdeki eylemlere katılmak için hareket edecek grupların, ilimize giriş ve çıkışlarının kısıtlanmasına, park ve bahçelerde hastalığın yayılmasına neden olacak şekilde çadır ve stant kurulmasına müsaade edilmemesine karar verilmiştir.” Açıklaması yapıldı.

BOLU

Bolu Valiliği tarafından il genelinde eylem, gösteri ve yürüyüş yapılmasının yasaklandığını duyurdu.Valilikten yapılan açıklamada, “İlimizde milli güvenliğin sağlanması, kamu düzeni ve güvenliğinin korunması, ülkemizde ve dünya genelinde salgın olarak yayılan virüsün toplum geneline yayılmasının önüne geçilebilmesi ve suç işlenmesinin önlenmesi olası yağma ve infial yaratabilecek olayların önüne geçilebilmesi, temel hak ve özgürlükler ile başkalarının hak ve özgürlüklerinin ve genel asayişin korunması amacıyla yapılması muhtemel her türlü eylem, etkinlik ile belirtilen konuların devamı niteliğindeki toplanma, gösteri yürüyüşü, basın açıklaması, açlık grevi, oturma eylemi, protesto eylemi, miting, stant açma, çadır kurma, eylem, etkinlikler ve yapılabilecek eylemlere destek vermek amacıyla diğer illerden ilimize gelebilecek araçlar ve şahısların ilimize girişlerinin, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununun 17 ve 19’uncu maddelerine istinaden Bolu il sınırları içerisinde 15 Haziran saat 08.00 den 29 Haziran saat 08.00 e kadar yasaklanmıştır.” Denildi.

BURSA

Bursa’da şehire giriş ve çıkışlar 14-20 Haziran arasında kısıtlandı. Ayrıca 1-14 Temmuz tarihleri arasında da park ve bahçelerde çadır ve stand kurulmasına izin verilmeyecek.

ADANA

Adana’da corona virüsü tedbirleri kapsamında, Milletvekilleri hariç olmak üzere eylemlere katılmak için hareket edecek grupların kente giriş çıkışları, pazartesi gününden itibaren 15 gün süreyle yasaklandığı duyuruldu.

İlgili Makaleler