Sağlık

Uzmanlar Uyardı! 1 Milyar İnsan Tehlike Altında

Bilim insanları iklim değişiklikleri ve sıcaklığın artması ile birlikte 2080 yılına kadar sivrisineklerden bulaşan hastalıklardan 1 milyar insanın hayatını kaybedebileceğini düşünüyor. 

İnsanlara sivrisinekler yoluyla bulaşan hastalıkların maruz kadarıyla konuyla alakalı açıklamalar yapan uzmanlar özellikle ABD, Orta Amerika, Doğu Asya, Doğu Afrika ve Kanada’da da bu hastalıkları oldukça sık görüleceğini düşünüyor. 

ABD’de Public Library of Science yayınladığı bir araştırmada küresel ısınma ile birlikte sivrisinekle yoluyla buluşalım Zika, chikungunya ateşi ve deng humması balıkların yayılabileceği ve sivrisineklerden bulaşan hastalık sayısının her geçen gün arttığına dikkat çeken uzmanlar bu hastalığın en fazla Avrupa’da yaygınlaşmasını bekliyor.

 Ayrıca ABD, Orta Amerika, Doğu Asya, Doğu Afrika ülkelerinde de bu rahatsızlıklar sık sık görülebilir.

Yapılan araştırmalara göre 2050 yılına kadar yarım milyar insan 2080 yılında da 1 milyardan fazla insan bu tarz hastalıklara yakalanarak hayatını kaybedebilir. Dünya Sağlık Örgütü’ne göre her yıl yaklaşık 1 milyon kişi bu tarz hastalıklardan dolayı hayatını kaybediyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir