Gündem

Kritik Toplantı: Hafta Sonu Sokağa Çıkma Yasağı ve Seyahat Kısıtlaması

Bugün saat 17:00'da Sağlık Bakanlığı corona virüsü Bilim Kurulu toplantısı gerçekleştirilecek. Bu toplantının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın saat 19:00'da açıklama yapması bekleniyor. Son birkaç gündür artan vaka sayılarından dolayı hafta sonları sokağa çıkma yasağı ve seyahat kısıtlamasının toplantıda gündeme gelmesi beklenmektedir.

Normalleşme sürecinin başlaması ile birlikte corona virüsü vaka sayılarında artış meydana geldi. Yapılan uyarılara rağmen maske ve sosyal mesafe kuralına uyan vatandaşların sayısı düşmeye başladı. Bu veriler kapsamında bugün saat 17:00’da Sağlık Bakanlığı corona virüsü Bilim Kurulu toplanacak. Bunun ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın saat 19:00’da açıklaması yapması bekleniyor.

VAKA SAYISI 125 DAHA AZ

Bakan Koca, dünkü corona virüsü rakamlarını açıklamış ve uyarmıştı. Dün Covid-19 nedeniyle 17 kişi daha hayatını kaybederken, 1467 kişiye koronavirüs teşhisi konuldu. Koca paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

”Yeni vaka sayısı dünkünden 125 az. Hastaneye yatışı yapılan yeni hasta sayısı 210. Yoğun bakım hasta sayımızda 10 artış var. Pozitif tanı sayısının 1.000’in üstünde seyrettiği son tablolarda bazı bölgeler ve grup davranışları etkin”

HAFTA SONU SOKAĞA ÇIKMA YASAKLARI

Bilim Kurulu üyeleri, tüm Türkiye’de maske takmanın zorunlu hale getirilmesini önerdi. Bilim Kurulu üyelerinin, geçtiğimiz toplantıda da günlük vaka sayılarında artışa dikkat çekerek hafta sonları sokağa çıkma yasağı ve seyahat kısıtlaması istedikleri öğrenilmişti. Bugünkü toplantıda yeni kısıtlamaların gündeme gelmesi bekleniyor

İlgili Makaleler