Ekonomi

Çalışma Bakanı Selçuk’tan Peş Peşe Sevindiren Açıklamalar

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk çok önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Selçuk açıklamalarında çoğu ülkedeki tamamlayıcı emeklilik sistemlerinde devlet katkısının olmadığını ancak burada yüzde 1 oranında devlet katkısı ekleyeceklerini belirtti.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk çok önemli açıklamalarda bulunarak gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bakan Selçuk açıklamalarında Sosyal Koruma Kalkanıyla yaklaşık olarak 20.5 milyar liralık nakdi destek sağlandığını belirtti.

Kovid-19 sürecindeki sosyal yardımlar konusuna değinen Bakan Selçuk, Üç fazda 6 milyon haneyi geçtiğini, 6 milyar lirayı geçmiş durumda olduklarını belirtti.

İŞTEN ÇIKARMA YASAĞI 3 AY DAHA UZATILACAK

Çalışma Bakanı Selçuk açıklamalarında 3,5 milyon çalışan için 10 milyar lirayı aşkın kısa çalışma ödeneğini ulaştırmış olduklarını ifade ederek işten çıkarma yasağı hakkında da konuştu. Bakan Selçuk’un açıklamalarına göre işten çıkarma yasağı 3 ay daha uzatılacak.

PRİM DESTEĞİ

Bakan Selçuk, İstihdam Kalkanı konusunda, Kısa Çalışma Ödeneğinden normalleşmeye geçen işverene prim desteği verileceğini bildirdi. Ayrıca Bakan Selçuk açıklamalarında “Hedeflerimizden biri, işçimizin kazanılmış haklarının geri gitmemesi. Çalıştığımız modellerde bunu sağladık. Kıdem tazminatında 1 senelik çalışmanın karşılığında 30 gün kıdem alma… Yüzde 8,33 korunmakla kalmıyor, aslında üstüne çıkıyoruz.” ifadelerine yer verdi.

TAMAMLAYICI EMEKLİLİK SİSTEMİ

Tamamlayıcı emeklilik sistemi hakkında da açıklama yapan Bakan Selçuk “Çoğu ülkedeki tamamlayıcı emeklilik sistemlerinde devlet katkısı yok ama biz burada yüzde 1 oranında devlet katkısı koyacağız.” ifadelerini kullandı.

KIDEM TAZMİNATI

Bununla birlikte kıdem tazminatı hakkında da açıklama yapan Bakan Selçuk “Kıdeme hak kazanarak işten çıkışı yapılanlar yüzde 24 seviyesinde. Yani her 4 kişiden 1’i ancak kıdem tazminatı alıyor.” dedi.

İlgili Makaleler