Gündem

Bakan Pakdemirli İzmir’de Rus yangın söndürme uçağını test etti

Orman ve Genel Müdürlüğü tarafından yangın sezonunda kullanılmak üzere Rusya’dan Türkiye’ye yangın söndürme uçağı getirildi. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Rus Be-200 yangın söndürme uçaklarını İzmir’de test etti.

Yaz sezonunun gelmesi ile beraber yangın sezonu da açılmış oldu. Bu kapsamda Orman ve Genel Müdürlüğü tarafından yangınlarda kullanılmak üzere Rusya’dan yangın söndürme uçağı getirildi. Bakan Pakdemirli, kokpite geçerek, Tahtalı Barajı’ndan su aldıktan sonra tatbikat alanındaki yangını söndürdü. Başarılı söndürme işlemi ardından İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na dönen Pakdemirli, burada basına açıklamalarda bulundu.

Uçak alma niyetimiz var

Pakdemirli tarafından yapılan açıklamalarda, “Manevra kabiliyeti, iniş performansı Türkiye’nin coğrafyasına uygun. Geçen yıl bunu da denemiştik. Bu uçağı Türk Hava Kurumu vasıtasıyla kiraladık ama inşallah envantere bir uçak alma niyetimiz var.Savunma Sanayi Başkanlığının ihalesi devam ediyor. Her zaman en iyi makine, en iyi teçhizat konusunda gayretlerimiz sürüyor. Tahmin ediyorum orman yangınlarında bu uçaklarımız bize önemli bir katkı sağlayacak.”ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler