Gündem

703 Polis corona virüsüne yakalandı!

Türkiye’de corona virüsü ile mücadele devam ediyor. Salgının ilk tespit edildiği 11 Mart tarihinden bu yana yoğun çalışmalar gerçekleştiren polisler de corona virüsü tehlikesi ile karşı karşıya. Sadece İstanbul’da 703 polis memurunun corona virüsü testi pozitif çıktı.

Corona virüsü salgını nedeniyle Türkiye’de polisler vatandaşların kısıtlamalar uyup uymadıklarını denetliyorlar. Bu kapsamda İstanbul’da corona virüsü sürecinde çalışan 703 polis corona virüsüne yakalandı. 2 polis memuru ise corona virüsü nedeniyle hayatını kaybetti. Ancak polislerin çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, İçişleri Bakanlığı ve İl Hıfzısıhha Meclisi kararları nedeniyle denetimler gerçekleştirdiler. İstanbul’da sokağa çıkma yasağına uymayan 18 bin 669 kişiye polisler tarafından idari işlem uygulandı.

Ayrıca İstanbul giriş ve çıkışlarına konulan kontrol noktaları ile toplamda 1 milyon 164 bin 676 araç denetlendi. Salgın sürecinde kuaför, market, pazar yeri, otogar, lokanta, mesire alanı, kafeterya, taksi, otobüs, minibüs ve işyerini denetimleri de yapıldı.

Vefa destek gruplarında da görev aldılar

Yapılan denetimler sonucunda İstanbul’da toplam 31 bin 842 kişiye idari ve adli işlem yapıldı. Denetim sonucunda 620 milyon 501 bin 395 TL para cezası kesildi.

Polisler yalnızca kısıtlamalarda değil vefa destek gruplarında da görev aldılar. 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlıklarından dolayı evlerinden çıkamayan kişilerin ihtiyaçlarını karşılamada 350 çarşı ve mahalle bekçisi ile 5 bin 469 polis memuru görevlendirildi.

Salgın nedeniyle, kronik hastalığı bulunan, 60 yaş üstü ve hamile olduğundan 4 bin 685 polis memuru ise idari izinli sayıldı.

İlgili Makaleler