Kamu Haberleri

Yerel Seçimlerden Önce 2019 PÖH Alım İlanı Yayımlanır Mı?

Binlerce aday 2019 yılında Emniyet Genel Müdürlüğü ve Polis Akademisi Başkanlığı’ndan Polis Özel Hareket (PÖH) alım ilanı bekliyor. Bunun için kurumlardan ve yetkililerden yapılan her açıklamayı merakla takip eden adaylar, alımlara dair tüm gelişmelerden haberdar olmak istiyorlar. 

Kamuilanlari.com olarak PÖH alım ilanı bekleyen adaylara İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yapılan son konuşmada yer alan detayları aktarıyoruz. 

SÜLEYMAN SOYLU’DAN PÖH ALIMI AÇIKLAMASI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu konuşmasında şuan burada olan adayların binlerce aday arasından seçildiğine vurgu yaptı. 10 bin kişinin PÖH olarak göreve başlayacağını ifade eden Bakan Süleyman Soylu, bunun hakkının verilmesi gerektiğini sırada PÖH olmak isteyen binlerce aday olduğunu söyledi. 

”Her biriniz yaklaşık 30 kişi arasından seçildiniz. Bunun hakkını vermelisiniz. Sırada bekleyen on binlerce özel harekat polisi olmak isteyen adaylar var. Siz iyi olmazsanız biz dünyada hiçbir şeyi düzeltemeyiz. Size kısa bir soru sormak, cevabını da sizin ağzınızdan duymak isterim. Niğde POMEMden mezun olan özel harekatçılar iyi polis olmaya hazır mısınız?. Vatanı, bayrağı, devleti, milleti, vatandaşın malını, canını namusunu korumaya hazır mısınız? Ay yıldızlı bayrak nerede dalgalanırsa orada görev yapmaya hazır mısınız? Şehadete yürümek gerektiğinde koşmaya hazır mısınız? Allah sizleri yetiştirenlerden razı olsun. Bu makamlar gelir geçer. Asla hukuktan, vicdandan, annelerinizin, babalarınızın size öğrettiklerinden sapmayın. Hukuk dışı, kanun dışı işlerin içinde olmayın. Silahın gücüne asla kapılmayın. Karşımda gördüğüm güçlü iradenizden hiçbir zaman ayrılmayın.”

ADAYLARI UMUTLANDIRAN VE ÜZEN DETAYLAR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yapılan açıklamalada, 10 bin PÖH alımı için seçilen her adayın 30 kişi arasından seçildiğini ve toplamda 290 bin kişinin başvuru yaptığını belirtti. Sırada bekleyen binlerce kişinin olduğunu ifade eden Bakan Soylu, 2019 yılında PÖH alımı yapılmayacak olsaydı bu durumu açıkça belirtirdi. 

Adayların dikkatinden kaçmayan diğer bir detay ise Bakan Süleyman Soylu’nun konuşmasında PÖH alımı tarihlerine değinmemesi oldu. Adaylar eğer seçimlerden önce PÖH alımı yapılacak olsaydı bu konuda açıklama gelirdi değerlendirmesinde bulundular. 

PÖH alımı ile ilgili gelişmelerden anında haberdar olmak için bizleri takip edin. 

Andorid uygulamamız için TIKLAYINIZ

Facebook Sayfamız için TIKLAYINIZ

Twitter Sayfamız için TIKLAYINIZ

İnstagram Sayfamız için TIKLAYINIZ

Haber Kaynağı: Kamuilanları.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir