Gündem

Uygulama Başladı ! Bunu Yapmayana 900 Lira Ceza Kesilecek

Normalleşme süreci devam ederken bazı illerimiz için de corona virüsü salgını kapsamında bazı tedbirler alınmaktadır. Bu tedbirlerin arasında maske kullanımı gibi kararlar da yer alıyor. Belirli illerimizde alınan kararlar kapsamında maskesiz sokağa çıkma yasağı başladı. Dışarı çıktığında maske kullanmayan kişilere 900 lira ceza verilecek.

Corona virüsü tedbirleri kapsamında 81 İl Valiliğine bir yazı gönderildi. 18 Haziran 2020 tarihinde gönderilen talimatta 22 Haziran Pazartesi gününe kadar sokağa çıkıldığında maske takılması kuralını ihlal edenlerin uyarılıp bilgilendirilmesini istenmişti.

900 LİRA CEZASI VAR

Bu talimatın ardından uygulama bugün itibari ile başladı. Kolluk kuvvetleri 4 gün boyunca ülke genelinde yaptıkları denetimlerde maske takmayanları uyarıp bilgilendirdi.

Bugünden itibaren ise kurala uymayana 900 lira idari para cezası uygulanacak.

MASKE ZORUNLULUĞU OLAN İLLER

Maskenin, 48 ilde hayatın tüm alanlarında, 33 ilde ise alışveriş merkezi, market, restoran, kafe ve kuaför gibi insanların toplu halde bulunduğu iş yerlerinde takılması zorunludur. Bu bağlamda maske zorunluluğu olan illerimiz ise şöyle oldu:

“Adıyaman, Ankara, İstanbul, Bursa, Afyonkarahisar, Amasya, Ardahan, Aydın, Balıkesir, Bartın, Batman, Bolu, Burdur, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Iğdır, Isparta, Kahramanmaraş, Karabük, Kayseri, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Mardin, Muğla, Muş, Nevşehir, Rize, Osmaniye, Sakarya, Siirt, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tokat, Tunceli, Uşak, Yalova, Zonguldak, Bitlis ve Çanakkale”

İlgili Makaleler