Gündem

Bakan Karaismailoğlu otobüs yolculukları ile ilgili değişikliği açıkladı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından karayolu taşıma yönetmeliğine yönelik yeni kararlar yayınladı. Corona virüsü tedbirleri kapsamında kararların yer aldığı düzenlemede, normalleşme sürecinde yolculara sıcak ikram verilmeyeceği, ikram edilenlerin ise ambalajlı olacağı belirtildi.

Türkiye’de corona virüsü salgını nedeniyle pek çok düzenlemeye ve değişikliğe gidildi. Normalleşme dönemine geçilse de tedbirler elden bırakılmıyor. Bu kapsamda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından karayolu taşıma yönetmeliğine yönelik yeni kararlar yayınladı. Yer alan yeni kararlar içerisinde yolculara sıcak ikram verilmeyeceği ve ikram edilen ürünlerin ambalajlı olacağı belirtildi.

Bakan Karaismailoğlu otobüslerde corona virüsü tedbirleri açıklamasında, “Otobüslerdeki ikramların gıda mevzuatına uygun olması, ikram süreçlerinin de Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu’nun yönergelerine tam uyum sağlanması konusunda hassasiyet gösteriyoruz. Tüm bu tedbirlerimizi yolcularımız ve işletmelerimizin sağlığı için yapıyoruz. Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi, temizlik, maske ve mesafe kuralına tam uyum sağlamak, salgınla mücadele başarımızı artıracaktır.” ifadelerini kullandı.

Yetki belgelerini yenileme 6 ay uzatıldı

Karaismailoğlu konuşmasında taşımacılık hizmeti verenlerin yetki belgelerinin de 6 ay uzatıldığını duyurdu. Bakan Karaismailoğlu açıklamasında, “Bakanlık olarak, salgınla mücadele sürecimizde tedbiri elden bırakmıyoruz. Bunun yanında da karayollarımızda taşımacılık hizmeti veren firmalara desteğimizi sürdürüyoruz. Yayınladığımız yönetmelik değişikliği ile, karayolunda faaliyet gösteren taşımacıların yetki belgelerini ilk yenilenme sürecinde ücretsiz olarak 6 ay uzattık” dedi.

İlgili Makaleler