Gündem

23 Haziran corona virüsü vaka tablosu açıklandı! Bu illerde yaşayanlar dikkat!

Sağlık Bakanlığı tarafından 23 Haziran corona virüsü vaka tablosu açıklandı. Güncel tabloyu resmi twitter hesabından paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vaka artışı görülen Adana, Ankara ve Kocaeli’ndeki yoğun bakım hasta sayısını açıkladı. İşte Türkiye’nin güncel corona virüsü tablosu

Türkiye’de corona virüsü vaka sayısı günlük binin üzerinde seyrediyor. Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan güncel tabloda da yine bin üzerinde vaka olduğu görüldü.23 Haziran tarihli vaka tablosunda yapılan 42 bin 982 test sonucunda pozitif çıkanların sayısı bin 268 olarak kaydedildi. Bakan Koca tarafında yapılan tablo değerlendirmesinde, vaka artışı görülen Adana, Ankara ve Kocaeli’ndeki yoğun bakım hasta sayısına dikkat çekildi.

Bakan Koca twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Test sayımız 3 milyonu geçti. Vaka artışı görülen kentlerden Adana’da 14, Ankara’da 21, Kocaeli’de 16 hastamız yoğun bakımda. İyileşen hasta sayımız yeni vaka sayısından fazla. Daha normal bir hayat için tedbirlere uyarak yeni vaka sayılarını azaltmalıyız.

23 Haziran corona virüsü tablosu

Son olarak uygulanan 42 bin 982 test sonucunda bin 268 kişide daha corona virüsü tespit edildi. 27 kişi virüs yüzünden hayatını kaybederken, bin 315 kişi Covid-19’dan kurtularak sağlığına kavuştu. Son vakalar ile birlikte ülkemizde toplam vaka sayısı 190 bin 165’e yükselmiş oldu.

İlgili Makaleler