Gündem

Bir İlimizde Covid-19 Vakaları Patladı ! İlçedeki Hastanede Yer Kalmadı

Bir ilimizde daha corona virüsü vaka sayıları 1 Haziran'da başlayan normalleşmenin ardından artmaya başladı. O ilimzide corona virüsü salgınının ikinci dalgası başladı. Ramazan Bayramı öncesinde hiç vaka görülmeyen ilçede vakalar arttı ve hastaneler doldu.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde corona virüsü vakalarında olağanüstü artış yaşandı. Ramazan Bayramı tatilinden önce vakaların görülmediği ilçede hastanede şu an yer olmadığı ifade edildi. Bunun yanı sıra hastane yetkililerinin aktardıklarına göre 217 yatağı bulunan Cizre Devlet Hastanesinde yer kalmadı.

ACİL ÖNLEM ALINMASI İSTENDİ

Ayrıca Cizre’de corona virüsü hastalarının başka illere sevk edildiği belirtildi. Bununla birlikte birçok sosyal medya kullanıcısı ise Twitter’dan bir kampanya başlattı ve #Cizreyebak etiketiyle paylaşımlar yapıldı. Bu kampanyada yetkililerin Cizre için acil önlem alması istendi.

VAKA ARTIŞI KORKUTUCU

Prof. Dr. Özlem Kayım Yıldız ise sosyal medya hesabından bir açılkama yaptı. Özlem Kayım Yıldız Hayat Eve Sığar uygulamasından aldığı Cizre’nin corona virüsü haritasının paylaşımını yaptı ve “Cizre’de vaka artışı korkutucu” dedi.

İlgili Makaleler