Ekonomi

Sadece T. C. Kimlikle Başvuru Yapılıyor ! Vatandaşlara 1000 Lira Destek Veriliyor

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından corona virüsü salgını kapsamında ihtiyacı olan vatandaşlara pandemi sosyal destek ödemeleri kapsamında 1000 lira destek ödemesi yapılmaktadır. Bu ödemeler için bazı şartlara haiz olunması gerekirken T. C. Kimlik ile e-Devlet üzerinden başvuru yapılabiliyor.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından corona virüsü salgını kapsamında vatandaşlara çeşitli destekler veriliyor. Bu bağlamda pandemi sosyal destek kapsamında 1000 lira ödeme yapılıyor. Vatandaşlar T. C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile e-Devlet’e giriş yaparak başvurularını gerçekleştirebileceklerdir.

Birinci faz pandemi sosyal destek ödemeleri ile ikinci faz ödemelerinde daha önce devletten sosyal destek alan vatandaşlara 1000 lira ödeme yapıldı. Söz konusu ödeme kapsamının üçüncü fazında ise başvuru bazlı olarak gerçekleştiriliyor. Vatandaşlar hala e-Devlet üzerinden başvuru yapabiliyor ve başvuru yapan vatandaşlar aynı sayfa üzerinden başvurularını sorgulayabileceklerdir.

BAKAN SELÇUK’UN AÇIKLAMALARI

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk bu destek ödemeleri hakkında açıklama yaptı ve kimlerin başvuru yapamayacağını belirtti. Buna göre Bakan Selçuk açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Onlar kimlerdi? Faz 1 ve faz 2’ye başvurup halihazırda 1000 lirayı vermiş olduklarımız. Hanesinde kamu işçisi olanlar, memur olanlar, işsizlik ödeneğinden ve kısa çalışma ödeneğinden faydalanmış olanlarla emekli başvurularını değerlendirmeye almayacağımızı belirtmiştik başvuru esnasında.

Bu başvuru kategorilerini çıkardığımız zaman 6 milyonu aşkın başvurunun yaklaşık yüzde 60’ı değerlendirme dışı kalmış oldu. Dolayısıyla değerlendirmeye alınan 3 milyon kişinin başvurusunu da 1003 tane Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfımız var, vakıflarımıza gönderdik.”

YAPILAN DUYURU

e-Devlet üzerinden 1000 lira sosyal yardım ödemeleri için ön başvuru sayfasına girildiğinde ise duyuru kullanıcıları karşılıyor. Duyuruda belirtilen günlerde ise başvurular alınıyor. İşte duyuru:

Koronavirüs (Covid-19) salgınının vatandaşlarımız üzerindeki sosyo-ekonomik yükünü hafifletmek amacıyla Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi kapsamında; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Pandemi Sosyal Destek Programı başlatılmıştır ve ilk 2 fazı tamamlanmıştır.

3. fazda ise, e-Devlet Kapısı üzerinde yer alan Pandemi Sosyal Destek Ön Başvuru Formu aracılığıyla sosyal yardım başvuruları alınmaya başlanmıştır.

Online başvuruda yaşanabilecek yoğunluğun, hizmete erişime engel olmasını önlemek için,

TC Kimlik Numarasının son hanesi;

0 olan vatandaşların Pazartesi,

2 olan vatandaşların Salı,

4 olan vatandaşların Çarşamba,

6 olan vatandaşların Perşembe,

8 olan vatandaşların Cuma

günlerinde başvuruları alınacaktır.

Cumartesi ve Pazar günleri herhangi bir sınırlama olmaksızın tüm vatandaşlar söz konusu hizmeti kullanarak başvurularını iletebilecektir.

Pandemi sosyal destek ödemesi ön başvurusu için TIKLAYIN.

İlgili Makaleler