Ekonomi

Kamudaki Tüm Taşeron İşçilerin Maaşları için Enflasyon Oranında Zam

Hak İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan seçim sürecinin ardından BengüTürk TV televizyonuna konuk oldu. Burada Günün Raporu isimli programa katılan Mahmut Arslan çalışma hayatına dair açıklamalarda bulundu.

Program kapsamında yapmış olduğu konuşmasında taşeron işçi maaşlarına zam yapılması konusuna da değinen Mahmut Arslan enflasyon talebini yineledi. 

TÜM TAŞERONA EN AZ ENFLASYON ORANINDA ZAM YAPILMALI

Hak İş Sendikası Başkanı Mahmut Arslan katılmış olduğu program kapsamında yapmış olduğu konuşmasında ekonomi gündemine değindi. İşsizlik ve enflasyon konularını ele alan Mahmut Arslan özellikle asgari ücrette yapılan artışları hatırlattı. Maaşların enflasyon ile eridiğini ifade eden Mahmut Arslan taşeron işçilerin maaşlarının revize edilmesi gerektiğini ifade etti. 

Mahmut Arslan konuşmasında maaşlara yansıtılacak olan yüzde 4’lük zam oranını eleştirerek o kararın geçtiğimiz yıllarda alındığını söyledi. O dönem enflasyon oranının yüzde 8 olduğuna vurgu yapan Mahmut Arslan bu oranın şimdi 20.30 olduğunu vurgulayarak maaşların artırılmasını talep etti. 

Hak İş Sendikası Başkanı Mahmut Arslan’ın Zam Açıklaması

“Taşerondan kadroya geçen işçiler için 2019 yılında öngörülen rakamlar ilk birinci altı ay için yüzd 4 ikinci altı ay yüzde 4 ,ancak bu rakamlar 2018-2017 enflasyonuna bağlı rakamlardı.O tarihlerde enflasyon yüz 8 yüzde yüzde 9 aralığındaydı.İtirazımız olamamıştı.Ancak; 2018 yılında yüksek enflasyon yüzde 20,30 buna bağlı olarak yüz 4 yüzde-yüz 4 rakamlarının enflasyona uygun hale getrilmesini istedik.Yani enflasyon farkının taşerondan kadroya geçen işçilere ve kadro alamayan işçilere zamların ödenmesini istedik.Bunun için dilekçeleri ilgili makamlara ileteceğiz.HDP hariç bütün siyasi partilare iletip gündemde tutmaya çalıştık.”

Kamuilanlari.com

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir