Kamu Haberleri

Bekçi Alımı Başvuru Sonuç Açıklanma Tarihi ve Evrak Teslim İşlemleri

İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde görevlendirmek üzere 2019 yılı Bekçi alımı başvurularını topladı. 

On binlerce adayın yoğun ilgi gösterdiği Bekçi alımları 81 şehirde yapılacak ve toplam 8 bin 147 personel göreve alınacak. Bunun için başvuruda bulunan adayların merak ettiği tüm sorulara Kamuilanlari.com olarak yanıtlıyoruz. 

BEKÇİ ALIMI BAŞVURULARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

2019 yılı 8 bin 147 Bekçi alım ilanına başvuruda bulunan adayların en çok merak ettiği soruların başında sonuçların ne zaman açıklanacağı sorusu geliyor. Polis Akademisi Başkanlığı yada Emniyet Genel Müdürlüğü konuya ilişkin net bir bilgi vermediler. 

Ancak daha önce gerçekleştirilen alımlara paralel olarak sonuçların ne zaman açıklanacağı tahmin edilebilir. 2018 ve daha önceki alımlarda başvuru sonuçlarını 3 haftalık bir süre sonunda açıklayan Polis Akademisi Başkanlığı’nın 2019 yılı için Nisan ayının ikinci yarısı sonrası başvuru sonuçlarını açıklaması öngörülüyor. 

Bekçi alımı başvurularının öne çıkan tarih ise 20 Nisan ile 1 Mayıs olarak gösterilebilir. 

EVRAK TESLİM SÜRECİ

Bekçi alımları için birçok aday evrak teslim süreni merak ediyorlar. Adaylar evrak teslimini başvuru sonuçlarının açıklanmasının ardından yapacaklar. 

Başvuru sonuçlarının açıklanması ile başvuru sonuçları olumlu olan adaylar başvuru evraklarını teslim edecekler. Bunun için yeni bir duyuru yayımlanacak ve o duyuruda belirtilen tarihler arasında evrak teslim işlemlerini yapacaklar. 

SINAV YAPILACAK

Başvuru evraklarını teslim eden adaylar daha sonra yazılı sınava tabi tutulacaklar. Belirli konulardan sınava girecek adaylar bu sınavda da başarılı olmak zorundalar. Daha sonra ise mülakat süreci başlayacak. 

Kamuilanlari.com (Özel Haber –  AKTİF LİNK BAĞLANTISI VERİLMEDEN ALINTILANAMAZ)

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir