Gündem

Yeni yasaklar gündemde! Kurban Bayramında sokağa çıkma yasağı ilan edilebilir!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, artan vaka sayılarından dolayı yeni yasakların gündeme gelebileceğine işaret etti. Bakan Koca ayrıca 5 ilde ki vaka sayılarında ki azalışı örnek göstererek yeni yasakların olmaması için bazı açıklamalarda bulundu. Diğer taraftan kurban Bayramında sokağa çıkma yasağı olabileceği gündeme getirildi.

Türkiye’de günlük vaka tablosu açıklandıkça yeni yasak ve yeni tedbir kararlarının geleceği tartışmaları hızlanıyor. Vaka sayılarının böyle devam etmesi ihtimalinde Eylül’de okulların dahi açılmayacağı konusu gündemi meşgul ederken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan bugün bir açıklama geldi.

5 İLİ ÖRNEK GÖSTERDİ

Bakan Koca, 1000’in altına düşemeyen koronavirüs vaka sayılarında ki artış nedeni ile yeni tedbir kararlarının yeniden devreye sokulabileceğinin altını çizdi. Tedbirleri uygulamadaki başarısıyla Tekirdağ, Balıkesir, Samsun, Kırşehir ve Düzce illerini örnek gösteren Bakan Koca, bu illerde ki vaka sayılarında ki düşüşlere dikkat çekti.

YENİ TEDBİR KARARLARI ALINABİLİR

Tedbirlere uyuldukça vaka sayılarında ki düşüşlere vurgu yapan Koca, tedbir kararlarına uymayan illerde her türlü kısıtlamaların gündeme gelebileceğine işaret etti. Diğer taraftan, yeni kısıtlamalara ve yeni tedbir kararları alınabileceğine değinen Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Özkan, Habertürk TV’de yayınlanan Serap Belet ve Selçuk Tepeli ile ‘Gün Başlıyor’ programında pandemi süreciyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

KURBAN BAYRAMINDA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Türkiye’nin vaka sayısında binli rakamların altına inmesi gerektiğini belirten Prof. Dr. Özkan, vatandaşlara maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyması uyarısında bulundu. Öte yandan Özkan, vaka sayısının düşmemesi durumunda Kurban Bayramı’nda sokağa çıkma yasağının uygulanacağını dile getirdi. Özkan, okulların açılıp açılamayacağına dair de bazı açıklamalarda bulundu. Konu ile ilgili olarak şunları söyledi;

OKULLARIN AÇILMASI KONUSU

“Okulların açılmasıyla ilgili her türlü plana hazırlıklıyız. Ancak, şu anda 15 Ağustos’ta ya da Eylül’de okulların açılır ya da açılmaz diye bir karar çıkması mümkün değil. Her şey toplumun elinde. Eğer kurallara uyup, vaka sayısını düşürürsek toplu alanlarda daha rahat bir yaşam sürecine gireceğiz’’ dedi.

İlgili Makaleler