Gündem

Kurban Bayramı’nda sokağa çıkma yasağı olacak mı? Bakan Koca açıkladı!

Bu sene Ramazan Bayramı’nda corona virüsü nedeniyle sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. Bu nedenle vatandaşlar Kurban Bayramı’nda kısıtlama uygulanıp uygulanmayacağını merak ediyorlar. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bilim Kurulu Toplantısı ardından Kurban Bayramı’na ilişkin de açıklamalarda bulundu. Peki, Kurban Bayramı’nda sokağa çıkma yasağı olacak mı?

Türkiye’de etkisini sürdürmeye devam eden corona virüsü salgını nedeniyle geçtiğimiz Ramazan Bayramı’nda sokağa çıkma kısıtlaması ilan edilmişti. Bu nedenle Kurban Bayramı’nda da yasak uygulanıp uygulanmayacağı merak konusuydu. Bilim Kurulu Toplantısı ardından basına önemli açıklamalarda bulunan Bakan Koca, Kurban Bayramı’na ilişkin de konuştu. Bakan Koca konuşmalarında sokağa çıkma yasağının gündeme gelmediğini ancak vaka artışı yaşanırsa il bazında kısıtlama kararları alınabileceğini ifade etti.

Bakan Koca tarafından yapılan açıklamalarda şu ifadeler kullanıldı:

Bugün kısmen Bilim Kurulu’nda gündeme geldi konu. Ama bir öneri noktasına gelmedi. Özellikle önümüzdeki haftalar, salgının seyrine göre bu konudaki öneriler daha netleşmiş olur.

Burada temelde, ülke genelinde bir sokağa çıkma yasağı gündeme gelmedi. Ama bir takım tedbirlerin olabileceği, özellikle il bazında bazı kısıtlamaların gündeme gelebileceği görüldü. Oradaki tedbirleri biraz daha sertleştirmek gerekebilir. İllerdeki vaka sayılarına göre, il hıfsısıhha kurulları kararları alma konusunda yetkili. Bu nedenle il bazında bazı kısıtlamalar olabilir. Gelecek hafta yeniden konuşacağız.

İlgili Makaleler