Ekonomi

CHP bayram ikramiyelerinin bin 500 TL olması için kanun teklifi verdi!

Milyonlarca emekli Kurban Bayramı ikramiyelerini beklerken, CHP’de sürpriz bir adım geldi. CHP grup başkanvekilleri emeklilerin bayram ikramiyelerinin bin 500 TL olması için TBMM’ye teklif verdi.

2018 yılında emeklilere ödenmeye başlanan bayram ikramiyeleri ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. CHP grup başkanvekilleri Engin Altay, Özgür Özel ve Engin Özkoç’un imzası ile TBMM’ye bayram ikramiyeleri ile ilgili teklif verildi. Emekli bayram ikramiyelerinin bin 500 olması talep edilen teklifte gerekçe olarak, bayram ikramiyesinin satın alma gücü değerinin düşmesi, hızla yükselen fiyatlar karşısında etkinliğini yitirmesi olarak ifade edildi. Teklifin TBMM’de onaylanması halinde emekli ikramiyeleri bin 500 TL olacak.

Bayram ikramiyeleri ne zaman yatırılacak?

Öte yandan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından bu sene Kurban Bayramı ikramiyelerinin SSK emeklileri için 17-26 Temmuz tarihleri arasında, Bağkur emeklileri için de 25-28 Temmuz tarihleri arasında yatırılacağı belirtildi.

 

Kimler bayram ikramiyelerinden faydalanabilir?

SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı emeklileri

Şehit yakınları ve gaziler

Ölüm aylığı alanlar

Vazife ve harp malullüğü aylığı alan er ve erbaşlar,

Geçici köy korucuları

Şeref aylığı alanlar

Şampiyon sporcular,

Kore, Kıbrıs ve İstiklal Savaşı gazileri,

Terörden zarar görmesi nedeniyle aylık bağlanan siviller ve hayatını kaybedenlerin hak sahipleri bayram ikramiyelerinden faydalanabilirler.

İlgili Makaleler