GenelGündem

Çalışan annelere destek müjdesi: Bakanlık 300 euro ödüyor!

Türkiye’de çalışan annelere kadınların kayıtlı istihdamını desteklemek ve aile-iş yaşamı dengesini güçlendirmek için, "Eğitimli Çocuk Bakıcıların Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi" yürütülüyor. Bu kapsamda çalışan annelere 200 euro bakıcı desteği veriliyordu. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, bu desteğin 300 euro’ya yükseltildiğini duyurdu.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yazılı yapılan açıklama ile çalışan annelere destek müjdesi verildi. Bakan Selçuk, “Eğitimli Çocuk Bakıcıların Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi” kapsamında annelere 50 euro artırımlı (350 euro) ödeme yapılacağını duyurdu.

Başvurular devam ediyor

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından Ankara, İstanbul ve İzmir’de başlatılan proje ile ilgili olarak açıklama yapan Bakan Selçuk, “Sigortalı çalış, sigortalı eğitimli bakıcı çalıştır” sloganıyla 2019 yılında başlayan Projeden halen 0-24 aylık çocuğu olan 4/a statüsünde sigortalı çalışan annelerimiz yararlanabilmektedir. Projeden yararlanmak isteyen annelerimiz internet üzerinden başvuru yapabilirler” ifadelerini kullandı.

Bakan Selçuk ödemelerin kademeli olarak artacağını belirterek, 2021 yılında 325 euro 2022 yılı için de 350 euro olacağını işaret etti.

Annelere destek ödemesine nasıl başvurulur?

Destekten faydalanmak isteyenler, www.sgkegitimlibakici.org veya www.sgk.gov.tr internet adreslerinden e-devlet şifresiyle başvuru işlemlerini gerçekleştirebilirler.

İlgili Makaleler