Eğitim

2019 İŞKUR Mesleki Eğitim Kurslar ve Başvuru Koşulları

Türkiye İş Kurumu istihdam oranlarını artırmak ve işsiz vatandaşların iş sahibi olmaları adına başlatılan çok sayıda proje bulunuyor. 

Bu projelerden bir tanesi de Meslek Eğitim Kursları. Bu kurslar ile vatandaşlara günlük belirli bir ücret karşılığında meslek eğitimi sağlanıyor. 

Peki İŞKUR tarafından sağlanan bu Meslek Eğitim Kursu’nun detayları nelerdir? Sizlere aktarıyoruz. 

İŞKUR MESLEK EĞİTİM KURSLARI

İŞKUR tarafından yürütülen Meslek Eğitim Kursları, iş gücü piyasası tarafından talep edilen meslekler için açılıyor. Bu kurslar ile talep edilen mesleklerde nitelikli personeller yetiştiriliyor. Bu kurslara katılan vatandaşlara ayrıca günlük 30 ile 50 TL arasında değişen bir ödeme yapılıyor. 

Kimler Başvuru Yapabilir?

İŞKUR’un internet sitesinde yer alan bilgilere göre İŞKUR Meslek Eğitim Kurslarına aşağıda yer alan koşulları sağlayan adayların başvuruları kabul ediliyor. 

* Kuruma kayıtlı işsiz olmak,

* 15 yaşını tamamlamış olmak,

* Yetiştirilecekleri mesleğe uygun özelliklere sahip olmak,

* İşverenin aradığı özel şartları taşımak,

* İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmış olmak,

* Emekli olmamak.

Kurslar Ne Kadar Devam Ediyor?

Söz konusu kurslara katılacak adayların merak ettiği konulardan birisi de kurs süresi. İŞKUR kurs süresine dair yaptığı açıklamasında kurs süresinin en fazla 160 fiili gün olduğunu açıkladı. Kurs süresine denk gelen tatiller için ise şu açıklama yapıldı. 

”Yarım günlük tatiller dahil olmak üzere milli, dini bayramlar ile resmi tatil olan günlerde eğitim yapılamaz ve bu süreler toplam eğitim gününe dahil edilemez.”

Kamuilanlari.com
 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir