Ekonomi

Taşıt Kredisi İle Araba Almak İsteyenlere Kötü Haber

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından Honda, Hyundai, Fiat, Ford, Renault ve Toyota firmaları tarafından üretilen bazo modeller için taşıt kredisi imkanı sağlanıyor. Ancak bu markaların fahiş fiyat artışından dolayı taşıt kredisi kampanyasından çıkarıldığı belirtildi.

Corona virüsü salgını sürecinde otomobil almak isteyen vatandaşlar için kamu bankaları tarafından taşıt kredisi kampanyası başlatılmıştı. Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank tarafından Yerli Üretime Özel Taşıt Kredisi verileceği belirtildi. Ancak bazı markalar bu kredi kampanyasından fahiş fiyat artışından dolayı çıkarıldı.

Yerli Üretime Özel Taşıt Kredisi kapsamında Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank vatandaşlara, anlaşmalı firmalardan sıfır kilometre binek araç veya ticari araç satın alacak değişmek üzere aylık yüzde 0,49 – yüzde 0,64 faiz oranı ile taşıt kredisi imkanı sunulmuştu. Taşıt kredisi kampanyasında Honda, Hyundai, Fiat, Ford, Renault ve Toyota firmaları da yer alıyor. Ancak bu markaların fiyatlarını yükseltmeleri nedeniyle kamu bankaları tarafından ortak bir karar verildi.

MARKALAR KAMPANYADAN ÇIKARILDI

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından konu hakkında yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Anlaşmalı firmalardan sıfır kilometre binek araç veya ticari araç satın alacak bireysel/kurumsal müşterilerimize firmalar ile yapılan anlaşmalar bazında değişmek üzere aylık yüzde 0,49 – yüzde 0,64 faiz oranı ile taşıt kredisi imkanı sunulmuştur. Yapılan iş birlikleri ile hem taşıt sahibi olmak isteyen müşterilere uygun koşullar ile finansman sağlanmış hem de otomotiv sektörüne önemli bir hareketlilik getirilmiştir. Sağlanan finansman imkanı otomotiv sektöründen de büyük övgüler almıştır.

FİYAT ARTIŞI YAPILDIĞI GÖRÜLDÜ

Diğer taraftan, kredi kampanyalarının firmalar tarafından fiyat artışı için bir fırsata dönüştürülmemesi ve olası fiyat artışları ile vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için; açıklanan kredi paketlerinin kapsamına ve amacına uygun olarak faaliyet gösteren firmalarla çalışılacağı, sunulan uygun finansman imkanını, ürün veya hizmetlerinde fiyat artışı olarak müşterilere yansıtan firma olması durumunda ilgili firmaların kredi paketi kapsamı dışına çıkartılacağı 02.06.2020 tarihli basın açıklamamızla kamuoyuna duyurulmuştu. Bugün gelinen noktada, Honda, Hyundai, Fiat, Ford, Renault ve Toyota firmalarının belirtilen açıklamalara rağmen fiyat artışları yaptıkları görülmüştür. Yerli üretimi teşvik amacı taşımasına ek olarak bireysel ve kurumsal müşterilerimizin düşük maliyetli finansmana erişimini amaçlayan taşıt kredisi paketinin amacına aykırı hareket eden Honda, Hyundai, Fiat, Ford, Renault ve Toyota firmaları kredi paketi kapsamından çıkarılmıştır.”

İlgili Makaleler