Gündem

Ercüment Ovalı Duyurdu: Aşıyı Bulduk ! 2 Milyon Doz Hazır

Prof. Ercüment Ovalı yaptığı açıklamalarında ekibi ile birlikte aşı ürettiklerini ve son test için Amerika'dan gelecek olan hayvanları beklediklerini belirtti. Ayrıca Ovalı 2 milyon doz aşı ürettiklerini vurguladı.

Corona virüsü aşısı ile gündeme gelen ve Haziran ayının ortalarında sosyal medya hesabını kapatan Prof. Dr. Ercüment Ovalı yeni bir açıklama yaptı. Ovalı yaptığı açıklamalarında 2 milyon doz aşı üretildiğini ve Ekim sonu gibi insan üzerindeki çalışmalara başlanabileceğini vurguladı.

Yaklaşık 1 ay önce açıklamalarının tartışma yaratmasının ardından Twitter hesabını kapatan Ovalı yeni bir açıklama yaptı. Ovalı açıklamalarında Şubat ayı sonunda aşı çalışmalarını tamamlayacaklarını belirtti.

2 MİLYON DOZ AŞI ÜRETİLDİ

Konu ile ilgili olarak Ercüment Ovalı açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

“2 milyon doz aşı ürettik. Testler devam ediyor. Türkiye’de yapılan hayvan testleri başarı ile tamamlandı. Son basamak hayvan testleri için Amerika’dan 22 Haziran’da deney hayvanları gelecekti ancak bir gecikme oldu. 10 Ağustos’ta deney hayvanları gelecek. Genetiği değiştirilmiş koronavirüs ile enfekte olabilen fareler gelecek. 1 ay üzerlerinde testler yapacağız. Ekim sonu gibi insan üzerindeki çalışmalara başlayabiliriz.”

İlgili Makaleler